artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Kertvárosi Zöld Infrastruktúra fejlesztése Berettyóújfaluban - Parkolók” című TOP-PLUSZ-1.2.1-21-HB1-2022-00029 kódszámú kiírás kapcsán az alábbi három helyszínre támogatást nyert Berettyóújfalu Város Önkormányzata: a Bajcsy-Zsilinszky utcán parkolóépítésre, a Polgármesteri Hivatalnál parkolóbővítésre és a Berettyó Áruház előtti tér felújítására- számolt be lapunknak a városfejlesztési iroda munkatársa.

Az első helyszín a Zsinagóga, a Dózsa György utcai Társasház és a Hivatali épület között található. Itt a meglévő parkolót bővítjük további 12 db új parkolóhellyel, illetve két db, kerékpárok és motorok tárolására alkalmas fedett tárolóhely is megvalósul, kapcsolódó növénytelepítéssel.

varoshaza

A másik helyszín a Nadányi Zoltán Művelődési Ház melletti üres terület, ahol 42 db közterületi térkő burkolatú parkoló készül el, feltárást biztosító aszfalt burkolatú úttal. A kiépítés során a parkoló megvilágítását biztosító közvilágítási hálózat kiépítése is szükséges. A területre 5 db 4 férőhelyes kerékpártároló kerül. Elkészül továbbá egy gyalogos átjáró is, ami a parkolót közvetlenül a Fürdő utcával fogja összekötni, így az ide utazók gyorsabban el tudják érni a strand nyári bejáratát.

A harmadik helyszínen a Berettyó Áruház előtti jelenleg aszfaltburkolatú tér átépítése fog megvalósulni, ami során a meglévő burkolatot elbontjuk, helyette részben zöldfelület, részben térburkolat fog elkészülni. A kialakuló burkolatokon utcabútorok kerülnek elhelyezésre.

A kivitelezési munkák munkaterület átadása 2024. augusztus 15-én megtörtént, a kivitelezésre 8 hónap áll rendelkezésére a vállalkozónak.

A felújítási munkák időtartamára kérjük a lakosság türelmét és megértését. Hamarosan indulnak a parkok vonatkozásában is a kivitelezési munkák, amelyekről szintén be fogunk számolni.

Berettyóújfalu Városfejlesztési Iroda

terrendezes

You have no rights to post comments