artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. június 18. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Karalábéleves

Sajttal-baconnal grillezett jércemell zöldborsópürével, karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2024. június 8-án, szombaton a berettyóújfalui Szent István téren kerül megrendezésre a Richter Egészségváros. A kitűzött adománycélról, az adománypontgyűjtés menetéről, az ingyenesen elérhető szűrésekről, tanácsadásokról és családi programokról sajtótájékoztató keretein belül adott részletes tájékoztatást Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Dr. Muraközi Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus igazgatója és Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője.

Richter egszsegvaros04Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere elmondta: 2015 után ismét városunkban köszönthetjük a Richter Egészségváros rendezvényt. Kilenc évvel ezelőtt Berettyóújfalu életében igen jelentős és felemelő esemény volt ez a programsorozat, a felújított Szent István tér első professzionálisan megszervezett rendezvényeként. Legfontosabb cél a helyi Gróf Tisza István Campus támogatása, valamint a helyi és környékbeli emberek egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, tanácsadás, szűrővizsgálatok és előadások formájában, amely közösségi élményt is nyújt minden résztvevő számára.

 

 

 

Richter egszsegvaros03

Dr. Muraközi Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus igazgatója emlékeztetett arra, hogy a kilenc évvel ezelőtti rendezvényen közel 5,5 millió forintot sikerült a város és a környező települések lakói aktivitásának köszönhetően összegyűjteniük  a kórház számára, amelyből egy alkaron végzett csontritkulás mérő készüléket tudtak vásárolni. Az idei évben a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából egy komolyabb cél került kitűzésre: a sürgősségi ellátás területéről a szülészeti ambulanciát egy biztonságosabb helyre, a volt véradó területére szeretnék telepíteni. A szülészeti ambulancia helyére pedig az alapellátási ügyelet kerülne. Így megvalósulhat az egykapus beléptetés is.

 

 

 Richter egszsegvaros01Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője köszönetet mondott a városnak és a Campusnak, hogy 2024. június 8-án immár második alkalommal rendezhetik meg Berettyóújfaluban a Richter Egészségváros eseményt. A programnak hiánypótló szerepe van abban, hogy a helyi és környező települések lakóinak lehetőséget biztosítsanak egy napon keresztül részt venni olyan szűréseken, előadásokon, amelyek az esetek nagy részében több órát, vagy akár több napot vennének igénybe. Az edukáción túl további fontos cél, hogy a lakossági összefogás által a nap végére egy nagy összegű adományt – a 3.5 millió forintos alapadományon felül – tudjanak átadni a Gróf Tisza István Campus részére – emelte ki Gál-Olasz Sarolta.

Mindenki, aki a nap során bármelyik programon részt vesz, aktivitásonként 500 Ft-al növeli az adomány mértékét, amelyet egy karszalagon lehet érvényesíteni, de az online is követhető eseményen résztvevők is ugyanúgy hozzájárulnak ehhez.

A rendezvény egy egészségsétával kezdődik, amely a Bihar Termálliget Gógy- és Strandfürdőtől indul reggel 9 órakor. A programok 17 óráig tartanak a Szent István téren. A nap háziasszonya Barabás Éva lesz. A résztvevők találkozhatnak Szily Nórával, Béres Alexandrával, Molnár Andreával és Katus Attilával is.


Rövid összefoglaló a Richter Egészségváros programról:

Az egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.

A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campust is támogathatják. Hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 500 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, hogy sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a szülészeti ambulancia és az alapellátási ügyelet fejlesztését.

A berettyóújfalui Richter Egészségváros programon a szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és családi programokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

A Richter idén is gondoskodik arról, hogy azok is részesei lehessenek az eseménynek, akik nem tudnak a helyszínre látogatni, személyesen részt venni az Egészségvároson. A Richter Egészségváros – Berettyóújfalu hivatalos Facebook eseményben szinte folyamatosan követhetők lesznek élőben az egészségmegőrzéshez kapcsolódó beszélgetések és előadások.

Így azok is tehetnek a saját egészségük megőrzéséért, akik nem tudnak kijönni a rendezvény helyszínére, és az előadások aktív követésével az egészségügyi intézménynek szánt alapadomány összegét is gyarapíthatják, hiszen a virtuális pontok is 500-500 forinttal növelik a nap végén a 3.500.000 forint értékű alapadomány összegét. Ezáltal, közös erővel valósulhat meg a célul kitűzött szülészeti ambulancia és alapellátási ügyelet fejlesztése.

EV 2024 A3 plakat Berettyoujfalu

You have no rights to post comments