artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Föld Napja módot ad arra, hogy nemtetszésünknek hangot adjunk az állatok védelméért. Környezetünk terhe az állattartásban is érzékelhető. Kizsákmányolt gazdasági állatok, túlszaporított házi kedvencek, ez mind ott van a környezetünk terhei között.

A Föld Napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti és környezeti megóvására. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője a környezettudatosság tekintetében, az állatok kapcsán a felelős állattartást tartja követendőnek. Nem nagy dolgokról van szó, és nem is kerül a viselkedésforma sokkal több pénzbe. Legyen állatainknak megfelelő tartási helye, gondoskodjunk jólétükről - egészségükről, és szánjunk szabadidőt a róluk való megfelelő. gondoskodásról.

Április a túlszaporítás hónapja

Az április a tavasz legnyüzsgőbb hónapja, házi kedvencek szaporodási időszaka. Sajnos Magyarországon sokkal több kutyát / cicát szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, így nagyon sok egyed sanyarú körülmények között születik és pusztul el. Az állatvédő szervezetek, állatmenhelyek nem tudnak felvenni annyi egyedet, mint amennyi örökbe fogadatlan marad, így a probléma mókuskerékként megoldatlan marad. Van megelőzési lehetőség, mondja Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője: a kutya / cica ivartalanítás végleges megoldása lehet annak, hogy ne szülessenek újabb felesleges szaporulatai a kedvenceknek. Az állatvédő egyesület évente 600 család szabadban tartott házi kedvence számára biztosít ivartalanításhoz támogatást, amit féléves turnusokban lehet igénybe venni. Az állatvédő jelmondata, hogy "Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik".

A Föld Napján a levegő tisztaság, a hulladéktermelés, a vizeink minősége, a természet élővilága, és sok más Földet érintő dolog mellett a közvetlen környezetünkben tartott gazdasági és kedvencként tartott állatokkal foglalkozva azonnali eredményt érhetünk el. Együtt Csodákra Vagyunk Képesek!

Orpheus Állatvédő Egyesület

You have no rights to post comments