artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Gróf Tisza István Campusban működő Egészségfejlesztési Iroda rászorulók részére ruhagyűjtést szervezett. Az adományok kiosztásáról a Bihari Szociális Szolgáltató Központ gondoskodik a 2023. december 13-án 9-15 óra között, a Civil Udvarban megrendezésre kerülő Karácsonyi Turi Napon. Az iroda a Szeretetdoboz akcióhoz csatlakozva folytatja karitatív munkáját.

Szilágyi Dorina, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta: Az év eleji sikeres kezdeményezést követően az ünnepek közeledtével az EFI ismét meghirdette a ruhaadomány gyűjtési akcióját és örömmel mondható, hogy most is sokan csatlakoztak a jótékonykodáshoz, ugyanis 16 zsákot sikerült megtölteni ruhaneműkkel.

efiadomany02efiadomany03efiadomany04

Az előző évekhez hasonlóan az iroda ismét csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz elnevezésű akciójához. Ennek keretén belül tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és tisztítószereket gyűjtenek, melyeket a Magyar Református Szeretetszolgálat juttat el a rászorult családok számára.

 szeretetdoboz

Szabóné Kovács Zsuzsa, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ vezetőjétől megtudtuk, hogy évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Gróf Tisza István Campussal és az itt működő Egészségfejlesztési Irodával. Nagy örömmel fogadták az újabb felajánlásukat.

A Bihari Szociális Szolgáltató Központ 2023. december 13-án 9-15 óra között, a Civil Udvarban (Toldi Miklós u. 5.) Karácsonyi Turi Napot szervez, ahol a ruhaadományok kiosztásra kerülnek a rászorulók részére. Az intézménnyel kapcsolatban álló ellátottak – kb. 500 fő – az eseményről értesítést kapnak, de a készlet erejéig, meghatározott mennyiségben a berettyóújfalui lakosok közül bárki eljöhet és válogathat a ruhaneműből.

 turiplakat

Az intézményvezető tájékoztatásul elmondta: A Bihari Szociális Szolgáltató Központ (Berettyóújfalu, Ady u. 2.) egész évben munkanapokon, hétfőtől-péntekig 7.30-15.30 között tudja fogadni a használt ruhaneműket az adományozni szándékozóktól. A rászoruló családok a családsegítő kollégáknál jelezhetik a szükségleteiket.

Az intézmény folyosóján rendszeresítettek egy olyan adományozó pontot, ahol anonim módon helyezheti és viheti el a lakosság a különböző felajánlásokat (gyermek és felnőtt ruhák, cipők, játékok, könyvek). Meglepő módon a könyvek felajánlása és elvitele a legrugalmasabb, folyamatos, önműködő módon zajlik.

turi2turi3

You have no rights to post comments