artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Lezajlott városunkban az ivóvízminőség-javító program próbaüzemének azon szakasza, melyet követően az illetékes Hatóság a tisztított víz hálózatba történő betáplálására megadta az engedélyt. Most kezdődik egy több héten át zajló hálózatmosatási-és fertőtlenítési folyamat. Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Megyesi Ibolya projektmenedzser tartott 2023. október 13-án sajtótájékoztatót a víztisztító telepnél, válaszolva a korábbi megkeresésekre, panaszokra, bemutatva az új rendszer működését.

Muraközi István ismertette a lakossági panaszokat, miszerint a csapból kifolyó víz zavaros, sötét színű és állati eredetű maradványokat is tartalmazhat. A probléma nem új keletű, évtizedes gondok ezek – mondta a városvezető. Az Alföldön élünk, ahol mindig is jellemző volt a víz magas vas-és mangántartalma. Az évtizedek alatt a csövek belső falára tapadt vasréteg a nyomásváltozások és egyéb hatások miatt időről-időre leszakad, barnás elszíneződést okozva, habár ez nem jelent egészségügyi kockázatot.

ivovizivoviz2

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat követően ezeket a határértékek egyre lejjebb szorították. Ezért is kellet elindítani ezt az ivóvízminőség-javító programot. A most megvalósuló technológia által tisztított, szűrt, minden határértéknek megfelelő, egészséges ivóvíz fog Berettyóújfalu valamennyi lakosához eljutni. A vezetékszakaszok átöblítése (2-3 hét), szivacsos mosatása (2-3 hét) során fel kell készülni esetleges zavarosodásra, nyomásesésre, akár lokális szolgáltatás-kimaradásra is. A munkálatok miatt előforduló elszíneződési problémák esztétikai jellegűek a vízben, egészségre nem ártalmasok – hangsúlyozta Muraközi István.

ivoviz3ivoviz4

Az ERV ZRt. kéri a lakosságot, amennyiben a projektmegvalósítás során a szolgáltatással kapcsolatban észrevételeik vannak, a hibabejelentéseket a nap 24 órájában működő Központi Diszpécserszolgálat munkatársainak jelezzék a 06 80 22 42 42 ingyenesen hívható telefonszám 1. menüpontján, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

ivoviz6ivoviz5

Ahhoz, hogy ez az ivóvízminőség-javító program megvalósulhasson, több beruházást is el kellet végezni. Ilyen volt a víztorony tisztítása, karbantartása, valamint két új ivóvíz kút fúrása. A hamarosan szolgálatba álló új technológiát – melynek befejezési határideje 2023. december 31. – Megyesi Ibolya projektmenedzser mutatta be. A rendszer lényege, hogy a kutakról beérkező nyers vizet teljesen megtisztítsa, elsősorban a vas és mangán tekintetében. A tisztítás több lépcsős mechanikai szűrés, UV fény és minimális klórozás útján valósul meg.

You have no rights to post comments