artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda - csatlakozva az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatához - idén áprilisban létrehozta a "Botorkálók" elnevezésű gyalogló klubot. A csapat tagjai szervezett sétán vesznek részt minden szerdán reggel 8 órától a Népliget utcán, a kiserdőben és a csónakázó tónál. A legutóbbi alkalommal Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és a Berettyóhír is elkísérte a lelkes kis társaságot. KÉPGALÉRIA

Dr. Muraközi Zoltánné, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa, klubvezető elmondta, az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatot a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány hozta létre, amelyet több minisztérium is támogatott. A cél az, hogy országosan nőjön ezeknek a kluboknak a száma, népszerűsítve a mozgást, főképp az idősek körében. A környező településeken – köztük Nagyrábén – is egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, a közeljövőben a berettyóújfalui iroda is igyekszik majd felvenni velük a kapcsolatot, hogy közös „botorkálást” szervezhessenek. A klubvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a visszajelzések nagyon pozitívak, sokak egész hetirendjét meghatározza, rendbe teszi ez a szerda reggeli kimozdulás a természetbe, nem mellesleg pedig ismeretségek, barátságok is kötődnek.

botorkalo klub 08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Bene Sándorné, Katika és Vargáné Papp Marika nyugdíjas óvónénik is rendszeresen részt vesznek a sétákon, a rendszeres mozgásért, egészségük karbantartásáért, a jó közösségért szeretnek „botorkálni”, így már frissen indíthatják a napot - tudtuk meg Tőlük. Továbbá részt vesznek az EFI Alakreformáló gyógytornáján is, és szívesen kapcsolódnak a hasonló kezdeményezésekhez. A csapat célkitűzése, hogy fokozatosan növeljék a távot és jövőre szeretnének eljutni a Monspart Sarolta Országos Emléktúrára is, ahol az országban működő összes gyalogló klub együtt emlékezik majd a 2021-ben elhunyt sportolóra.

Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó világbajnokot 1978-ban kullancsencephalitis betegítette meg, amelybe majdnem belehalt. 6 nap kóma, hat hét intenzív ápolás után felépült, de részben béna maradt a jobb lába, ennek ellenére haláláig aktív sportéletet élt és az élsport helyett a sportdiplomáciai karrierjébe fektette energiáit. Azt, hogy milyen komolyan is gondolta ezt a klubot, annak fontosságát, egy tőle idézett interjúrészlet is világosan mutatja: „Elmondom, hogy tessék itt vagyok, sánta vagyok, mégis tartom magam. És ha a szkeptikusok még azt is látják, hogy a nagy fenekű Mariska néni gyalogol velem, akkor ők is könnyebben elindulnak.”

botorkalo klub 02 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui „Botorkálók” csapata jelenleg 16 aktív főből áll, de bármikor lehet hozzájuk csatlakozni, aki szeretne egy ingyenes, egészséges, közösségi programon részt venni szerdánként, reggel 8 órától.

A Berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségei:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06/54 507-547, 06/30 121-2733

Facebook

You have no rights to post comments