artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A BMSE kézilabda torna megrendezésével emlékezett meg egykori játékosára, az egyesület nemrég elhunyt alelnökére, Hajdu Miklósra 2023. augusztus 19-én, a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az emléktorna megvalósulásához a Bihari Vállalkozók Baráti Társasága és több adományozó is hozzájárult. Az eseményen beszédet mondott Dinók Tibor, a BMSE elnöke, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Tóth László, a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságának elnöke. KÉPGALÉRIA

Dinók Tibor a Berettyó Munkás Sportegyesület nevében szeretettel köszöntötte az emléktorna résztvevőit. Hajdu Miklós családtagjait, feleségét Hajduné Gajda Katalint és fiát ifj. Hajdu Miklóst. Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, Tóth Lászlót, a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságának elnökét, a rendezvényt támogató vállalkozókat, a BMSE régi és jelenlegi tagjait, sportolóit, minden kedves szurkolót és vendéget, akik megtisztelték jelenlétükkel a 2023. évben első alkalommal megrendezésre kerülő Hajdu Miklós Emléktornát.

Beszédében kiemelte: „E torna mostani és - reményeink szerint - évenkénti megrendezésével szeretnénk emléket állítani, egy sportembernek, barátnak, rokonnak és egy példaképnek.

Ezzel a rendezvénnyel tisztelgünk öröksége előtt és őrizzük emlékét Hajdu Mikinek, aki 5 éve hagyott itt minket és eligazolt egy távoli egyesületbe, ahol minden bizonnyal tovább folytatja azt a közösségi szolgálatát, amit oly jó szívvel és alázattal vitt közöttünk is. Többek között ez a közösségi szolgálat az, ami segítette Egyesületünk fennmaradását és biztosította jelenlegi működését.

Hajdu Miki igazi sportember volt, már 15 évesen a Szolnoki Olajbányász ifi-csapatában kézilabdázott, 17 évesen pedig a felnőtt NB I. B osztályában játszott.

Több éven keresztül szerepelt a BMSE csapatában, de szívesen futballozott, úszott és teniszezett is.

1992-es megalapítása óta tagja volt a Berettyóújfalu Város Sportjáért Közalapítványnak.

hajdu miklos emlektorna 14 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnghajdu miklos emlektorna 02 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Miki 2013-ig volt elnökségi tagja Egyesületünknek. Első sorban az ő munkájának volt köszönhető, hogy a BMSE zökkenőmentesen lépett be a látványcsapatsport-támogatás világába 2011-ben. 2013. évben az Egyesület alelnökeként búcsúzott a BMSE-től.

Akart és tett is azért a sportágért, amelyet szeretett, és nem csak személyiségével, de szervező, kapcsolatépítő tevékenységével, illetve anyagi támogatásával ösztönözte a körülötte élőket sportolásra és a közösségi szolgálatra.

Ma, amikor a felnövekvő generáció a virtuális küzdőtereken harcoló mesterséges hősöket bálványozza, a Berettyó Munkás Sportegyesület egyedülálló közössége megemlékezik egy emberről, akinek élete és tettei példaként állnak a kézilabdázók, a sportbarátok és térségünk vállalkozói előtt.

Úgy gondolom, hogy Hajdu Miklósnak és a hozzá hasonló embereknek köszönhetjük azt, hogy megalakult, épült és napjainkban is fejlődik a kézilabda Berettyóújfaluban.

Köszönjük tehát ezt a reánk hagyott örökséget, és bár nehéz felnőni a nagy elődök által elért eredményekhez, itt, a BMSE-nél ma is őrizzük és dobjuk tovább a kézilabdát. Szeretnénk megköszönni azt a széleskörű társadalmi megmozdulást is, amely segítette e rendezvény megvalósulását.

Külön köszönet illeti Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatalát, aki helyszínt biztosított, és külön köszönjük Miki régi barátjának, Tóth Laci bácsinak a szervező tevékenységét, mely során hívó szavára nemcsak a Baráti Társaság tagjai, de mások is anyagilag és/vagy egyéb módon hozzájárultak az Emléktorna létrejöttéhez.

Azt szeretnénk, hogy a mai napon minden kedves vendégünk, sportolónk leljen örömöt a játékban, valamint találjanak régi és új barátokat a megjelentek között.

Jó mérkőzést és jó szurkolást kívánok mindenkinek!!! Hajrá BMSE!” - zárta beszédét Dinók Tibor.

hajdu miklos emlektorna 01 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnghajdu miklos emlektorna 05 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Muraközi István egy fotóval érkezett, melyről visszaemlékezésében elmondta: „10 évvel ezelőtt Mikivel nyitottuk meg a Sziszi emléktornát, Szilágyi János a BMSE elhunyt játékosa majd edzője tiszteletére, ekkor készült ez a minket megörökítő felvétel. Most pedig itt vagyunk és egy újabb fontos ember tiszteletére rendezünk tornát. Miki élt, halt a sportért, maga is kiváló kézilabdázó volt. Szeretett klubját játékosként, majd elnökségi tagként önzetlenül segítette, ezen kívül úszott, teniszezett. Minket továbbá összekötött a labdarúgás szeretete, közösen jártunk kedvenc csapatunk - a DVSC - meccseire. Miki képviselő, alpolgármester is volt Berettyóújfaluban, valamint sikeres vállalkozó, szerető férj és családapa. Hiánya hatalmas veszteség volt mindannyiunk számára. Ez a torna igazolja azt a tételt, miszerint "sosem hal meg az, aki az emlékeinkben él."

Köszönet a torna létrehozóinak, a Bihari Vállakozók Baráti Körének az anyagi támogatásért, a BMSE-nek a szervezésért, a részt vevő kluboknak és a szurkolóknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. A szervezők ígérete szerint hagyományt kívánnak teremteni a tornával és évről-évre megrendezik azt. Ezért külön hálásak lehetünk.

„Ha valaki megkérdezné, hogy kerültem én ide, nos annak bizony az kellene mondanom, hogy bizony, számomra elég idegen pályán vagyok most itt!” – kezdte visszaemlékezését Tóth László és így folytatta: „Eddigi életem során szinte mindig csak szeretett szakmám fórumain vettem részt és ott több évtizede rendszeresen szereplek, mindenféle előadáson. Az a helyzet, hogy jelen esetben fel lettem kérve Tóth József barátunk által, hogy Hajdu Miklós barátomra emlékezzünk és a nevével fémjelzett emléktornának a szponzorálására a Bihari Vállalkozók Baráti Társasága nevében támogatást biztosítsunk.

hajdu miklos emlektorna 08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnghajdu miklos emlektorna 23 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Nagyon köszönöm a felkérést és megtisztelő számomra, hogy Hajdu Miklós barátomat választották a kézilabdások és Őrá emlékeznek most egy sporteseménnyel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Miklós barátja lehettem több évtizeden keresztül! Kiváló szakember, ember és sportember volt Miki! Senki számára nem volt titkos, hogy bizonyos területen nem mindenben értettünk egyet, de ahogy Ő fogalmazott: fontos kérdésekben mindig egy volt a célunk! Igaz, más-más úton képzeltük el a célhoz vezető utat, de mind a ketten szentül meg voltunk győződve arról, hogy csak tisztességes munkával és szorgalommal, kitartással lehet eredményeket elérni és ez nem csak a vállalkozásainkra, de a sportra is igaz volt.

Miklós imádta a sportot, ezen belül a kézilabdát, a teniszt és a focit is. Fiatal korában igazolt játékos volt a kézilabdában. Higgyétek el, nem csak frázis a mondás, hogy a sport életre nevel és tanít! Ez bizony tényleg így van. Én azt gondolom, bárhogy is változik a világ, mindig kellenek példaképek, akikre felnézünk, akik példát adnak számunkra, hogy szabad élni, dolgozni, gondolkodni. Véleményem szerint Miki kellően rászolgált arra, hogy kiváló példakép legyen számotokra! Remélem ez a kezdeményezés kiállja az idő próbáját és ez az emléktorna még sok-sok éven át megrendezésre fog kerülni.

A Bihari Vállalkozók Baráti Társasága nevében, mi minden esetben a lehetőségeinkhez mérten próbálunk majd számotokra segíteni. Tóth Józsinak átadtam a támogatói névsort, remélem hogy a következő években is megrendezésre kerül a Hajdu Miklós emléktorna!

hajdu miklos emlektorna 54 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnghajdu miklos emlektorna 41 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Végezetül szokásomhoz híven egy idézettel zárnám a beszédemet, amely a példaképekről szól:

„A világnak szüksége van modellekre, olyan emberekre, akik értékes életet élnek, rájönnek dolgokra, vagy éppen megváltoztatják korunk zenéjét, eredményeit, cselekvőképességeink határait. Tudni akarjuk, mit kezdenek magukkal az olyanok, akiket nem köt gúzsba a szegénység, háború, bűn. Meg kell ismernünk olyan embereket, akik valóban emberhez méltóan választottak életutat és példaképeink lehetnek, mert ez a választás nekünk is módunkban áll. Ha nem követjük a példájukat, dúskálhatunk az ennivalóban, de mire való az egész? Szükség van modellekre, kell, hogy az emberek követni tudják valakinek a példáját.” – Richard Bach

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” – Böjte Csaba

Hajrá BMSE! Hajrá Berettyóújfalu! Hajrá Bihar!”

Fekete András fotói

Teljes felbontású képek az alábbi Drive linken érhetők el:

https://drive.google.com/drive/folders/1djnoNzciAg-6by_XdNhhK_cTcoJ4iJD4?usp=drive_link

András egyéb munkái Instagram oldalán tekinthetők meg „fkt_andris” néven (https://instagram.com/fkt_andris)

You have no rights to post comments