artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az első helyen Berettyóújfalu, a második helyen Várpalota, a harmadik helyen pedig Makó autóbusz-állomásának önkéntes környezetszépítő munkavállalói végeztek azon a virágosítási pályázaton, amelyet a Volánbusz még tavasszal hirdetett meg a több mint 130 buszállomás számára –Ilyen volt, ilyen lesz, ilyen lett! címmel. A kezdeményezés célja, hogy még szebbé, „kedvesebbé” és még virágosabbá váljanak országszerte az autóbusz-állomások.

A közösségi közlekedési vállalat több millió forinttal támogatta idén azt a programot, amelynek során a lelkes állomásszépítő munkavállalók például díszkertek létrehozására vagy csinos virágágyások kialakítására vállalkoztak. Az állomások „felvirágosításához”, szépítéséhez – a Volánbusz által biztosított forrásból előre meghatározott keretösszeg erejéig – virágföldet, virágcserepeket, kaspókat, évelő növényeket és egynyári virágokat, örökzöld cserjéket, fűmagot stb. vásárolhattak az önkéntes kertészkedők. Ösztönzésükre a társaság egy pályázatot is meghirdetett, amin olyan képes beszámolókkal lehetett indulni, amelyek egyszerre mutatták be az eredeti állapotot és terveket, valamint a keretösszegből végrehajtott kivitelezést. A megadott határidőre (2023. június 16.) több tucatnyi pályázat érkezett, ezekre szavazhatott a zsűri, amelynek tagjaitól az volt az elvárás, hogy a végső sorrend kialakításakor vegyék figyelembe a befektetett munkát, a díszkertek és virágágyások tükrözte kreativitást, az összképet és az igénybe vett pénzügyi támogatás lehető legjobb felhasználását is.

Ezek alapján a Volánbusz országos pályázatának nyertese:

Berettyóújfalu autóbusz-állomásának 11 fős csapata lett. A vállalkozó szellemű kollégák egy füves terület két szélső részét – a fölösleges földmennyiség nem kis munkával járó eltávolítása után – mulccsal és díszkaviccsal töltötték fel, ahová örökzöld növényeket ültettek. Középső részén virágos kertet alakítottak ki évelőkkel, egynyári virágokkal, de az állomás területén lévő nagyobb méretű virágládákba is növényeket ültettek.

A második helyen

Várpalota 7 fős csapata végzett az autóbusz-állomás forgalmi és diszpécseri irodája előtti rész megszépítésével. Kibővítették a már meglévő virágos területet, a bokrok közti üres részeket évelő növényekkel ültették be. A bejárathoz muskátli- és levendulasor, a kaspókba és az ablakokban lévő virágládákba pedig ugyancsak muskátli került.

Volanbusz viragositas Varpalota

A harmadik helyezést

a makóiak szerezték meg. Négyen jó gazda módjára arra vállalkoztak, hogy a kert és a körforgalom területén pótolják a hiányzó növényeket, illetve újabbakat is elhelyeznek, valamint megjavítják és lefestik a meglévő virágládákat, és azokba színpompás virágokat ültetnek.

Mint ahogy a példák is mutatják, egy kis gondoskodással és kertészkedéssel, némi odafigyeléssel látványos eredményeket lehet elérni, főleg, ha a kollégák magukénak érzik a közvetlen környezetüket, ha szeretettel és odaadással gondozzák a munkahelyüket, ahol – az otthonuk után – a második legtöbb időt töltik. Lelkes munkavállalóinknak és összefogásuknak köszönhetően még szebbé, még virágosabbá és még rendezettebbé váltak az autóbusz-állomásaink, nemcsak a Volánbuszos dolgozók, hanem a Volánbusszal utazók legnagyobb örömére.

Volanbusz viragositas Mako


Háttérinformációk:

Berettyóújfalu autóbusz-állomásán egy évben több mint 2,2 millió utas fordul meg, az állomás 29 ezer járatot indít és 27 ezret fogad. Munkavállalóink létszáma megközelíti a 100 főt (az autóbusz-vezetők létszáma 87 fő).

Várpalota autóbusz-állomásán 856 ezer utas fordul meg évente, az induló járatok száma eléri a 110 ezret, az indulóké a 77 ezret. Az autóbusz-vezetők száma 75, a szellemi munkavállalóké 11 fő.

Makó évi 1,1 millió utassal büszkélkedhet, az induló és az érkező járatok száma 36 ezer körül alakul évente. A munkavállalók száma: 72 (a buszvezetők létszáma 62 fő).

 

Budapest, 2023. augusztus 9.

VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

You have no rights to post comments