artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban emelkedik a hőmérséklet, a hét második felében akár 34 Celsius fokot is elérheti Debrecen térségében. A hőség megviselheti szervezetünket, ezzel közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt magában. Általánosságban elmondható, hogy ilyenkor a járművezetők a megszokottnál figyelmetlenebbek, kevésbé tudnak koncentrálni, ami növelheti a reakcióidőt. A hőség valakinél fokozódó ingerlékenységet, másokál tompaságot idézhet elő.

A balesetek elkerülése érdekében, kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait:

  • Ha nehezen viselik a meleget, lehetőség szerint ne üljenek volán mögé. Ha feltétlen útnak indulnak, akkor vezessenek kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni.
  • Fontos, hogy fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot. Vigyenek magukkal hűtött ásványvizet vagy üdítőitalt, szükség esetén hűtőtáskát.
  • Vezessenek türelmesen, tartsanak nagyobb követési távolságot és kellő körültekintéssel végezzék a manővereket.
  • Abban az esetben, ha megállnak, lehetőleg úgy tegyék, hogy keressenek árnyékot. A napos helyen történő parkoláskor az utastér rövid idő alatt felforrósodik, így soha ne hagyjanak kisgyermeket és háziállatot az autóban.

..., hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments