artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Békepárti határozatról tartott sajtótájékoztatót Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő Berettyóújfaluban, a Fidesz-irodában 2023. április 3-án.

Mint az köztudott, elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz–ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői. A határozattal az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti: azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

- Akik követték a parlamenti közvetítést, azok láthatták, a határozat 130 igen, 24 nem szavazattal került elfogadásra, 45 képviselő pedig nem szavazott – tájékoztatott a képviselő. A 8 főre zsugorodott jobbik képviselői csoportja mondvacsinált indokokkal maradt távol a szavazástól, az MSZP képviselői sem szavaztak. Sajnos erre számítottunk, a „dollárbaloldal” Gyucsányékkal az élen a dollárfolyósítók érdekeit nézve a háború mellett szavazott, hiszen azoknak, akiket ők képviselnek, a háború igen nagy üzlet - fogalmazott a képviselő, majd hozzátette: a Magyar Kormány kiáll a béke mellett, hiszen mind anyagi, mind emberélet tekintetében óriási veszteségeket szenvedett el nem csak Oroszország és Ukrajna, hanem Európa és az egész világ.


„Gyurcsányék újra bebizonyították, hogy amikor a nemzeti érdekeket kell képviselni, akkor rájuk nem lehet számítani.”


drvitanyi istvan05A Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, sőt a szankciók eredményezte magas energiaárak megfizetésével Európa finanszírozza Oroszország háborúját – emelte ki a képviselő. A határozat ezért ellenzi azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább szélesítenék az energetikai szankciók körét, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Európa, és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője.

Mi továbbra is a béke pártján állunk és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba - szögezte le a képviselő. A Békepárti határozat kifejezi az Országgyűlés elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti: azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

A dokumentum ugyanakkor elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni. A szavazás eredménye világosan kifejezi az országunkban kialakult helyzetet:


" Van egyrészt a Kormány a béke pártján, a másik oldalon pedig a „dollárbaloldal” a háború párján."


A lefolytatott konzultáció is egyértelműen bizonyította, hogy a magyar állampolgárok döntő többsége a béke mellett voksol, amit pedig Magyarország eddig tett a humanitárius segítségnyújtás vonatkozásában, szinte példátlan, hiszen több, mint 1 millió ukrán menekült vonult át az országon. Emlékezzünk csak vissza azokra a civil és önkormányzati összefogásokra, amelyekkel itt Biharban segítettük a menekültáradatban érkező családokat, gyermekeket - emlékeztetett a képviselő.

A kárpátaljai magyarok helyzetéről sem szabad elfelejtkeznünk - hangsúlyozta - akik elszenvedői egyrészt a kialakult katonai helyzetnek, ki vannak téve a kényszerbesorázásnak, másrészt a kisebbségi jogaik megsértésével is nap-mint nap szembe kell nézniük.

drvitanyi istvan03

Határozott álláspontunk, hogy addig NEM támogatjuk Ukrajna NATO-ba történő felvételét és az uniós tagságát, amíg a kisebbségek jogait és a nyelvhasználati törvényt nem állítja helyre.


"Summa summarum, az ellenzékre sajnos ebben a nehéz időkben sem számíthatunk, mivel ők olyan zsoldosok, akik nem a hazájuk, hanem a megbízójuk érdekeit képviselik."


 

You have no rights to post comments