artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az orvosi díjról
2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.


Szavazni 2023. február 20. – 2023. március 20. között lehet!

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat, a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

szavazas allasa

A szavazás állása 2023. március 1-jén 13 órakor

A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia:

  • szavazó neve, e-mail címe
  • a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából

A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet!

SZAVAZATÁT LEADHATJA IDE KATTINTVA

Díjazottak

A közönség jelölései és szavazatai alapján

3 orvos Kelet-Magyarországról (Dunától keletre)
3 orvos Nyugat-Magyarországról (Dunától nyugatra)
1 orvos Budapestről

A Díj értéke: 500.000 Ft orvosonként

Különdíjak

A zsűri döntése alapján különdíjak is kiosztásra kerülnek

Goodwill Pharma különdíj
Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is, ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek:

  • munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy
  • olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja


Goodwill Pharma Életmű Díj
Az Életmű díjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

You have no rights to post comments