artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2022. december 11-én, advent harmadik vasárnapján 16 órától Heit Lóri és Zenekara „Fel nagy örömre” című ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, majd 17 órától Pesti Csaba baptista lelkész hirdetett igét. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el - a harmadik gyertyát Dézsi Ferencné gyújtotta meg, aki idén Báthory Gábor-díjban részesült. KÉPGALÉRIA

advent harmadik vasarnapjan13advent harmadik vasarnapjan12

Heit Lóri és Zenekarának ötlete 2016 adventjében fogant, amikor régi muzsikus társak gondoltak egy merészet és nem csak megálmodták az öröm muzsikálás lehetőségeit, hanem ki is vitték azt a nagyvilág borgőzös népzenei porondjára. 

“Zenekarunk életében gyermekkorunk óta fontos szerepet töltött be a népzene és a népdal. Sors alakította zenekar ez, ahol a baráti örömmuzsikálásokat követően fogalmazódott meg, hogy  színpadra kellene vinni azt a számos élményt, élethangulatot, ami ott lapult évek óta tarisznyánk legalján. Koncertjeink során a magyar Kárpát-haza népzenei sokszínűségét mutatjuk be a pajzán népdaloktól a hallgatókon és frisseken át, a keresztény ünnepkörökhöz kapcsolódó egyházi és népies dalokig. Hisszük, hogy közönségünk velünk együtt éli meg a népzene üzenetét, amit a legtisztább szívvel igyekszünk átadni a kínálkozó színpadi alkalmakon.”

A zenekar tagjai:

Heit Lóránd (hegedű, ének), Molnárné Balogh Adrienn (ének), Molnár Endre (harmonika), ifj. Erményi Tamás (brácsák),  Erményi Tamás (nagybőgő)

heith lori zenekara01heith lori zenekara02

Fotó: Kocsis Csaba

FEL NAGY ÖRÖMRE

Karácsony misztériuma más, mint a többi évközi ünnepünk lényege. Az adventi időszak az előkészület, a reménykedés, a várakozás ideje. Olyan, mintha a hó és a köd fátylai mögött mindig harangoznának, mintha a mozdulatlan természet a megváltás, az érkezés eljövetelét hirdetné minduntalan. A születés és egyben az újjászületés lehetősége sejlik fel minden gondolatunkban, hiszen évről-évre a legvártabb időpont a szent este pillanata, amikor Megváltó születik földi világunkba, ezzel bennünket, embereket is megváltva gyarló valóságunktól.

Zenekarunknak ezen zenei összeállítását, amiben igyekeztünk egyfajta hidat képezni a népzene és az egyházi énekek között, azzal a célzattal hívtuk életre, hogy egy pillanatra mindannyiunk és a hallgatóság rohanó természetű világát is megfékezhessük, legalább egy koncert rövid órácskájára. Most valóban a lélek üzen dallamainkon keresztül. Reméljük, hogy az ismerős nótákon és strófákon keresztül közösen élhetjük meg a korhatár nélküli hallgatósággal az advent lényegi üzenetét, mely keresztényi valóságunk legfontosabb üzenete is egyben:

„Ember SZERESS, mert csak egy alkalmad adatott földi létedben, hogy jó legyél embertársaiddal !”

Forrás: heit.hu

 

You have no rights to post comments