artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az ünnepek közeledtével az Igazgyöngy Alapítvány elkezdi karácsonyi karitatív munkáját, amely során 1200 család számára állítanak össze adománycsomagokat, belecsempészve a karácsony hangulatát is. Ehhez kaptak most nagy segítséget, ugyanis a budapesti B+N Referencia Zrt. összesen 1200 kg minőségi szaloncukrot ajánlott fel az alapítványnak. Az adományozásról Hajdú Lászlót, a B+N Referencia Zrt. PR igazgatóját és L. Ritók Nórát, az Igazgyöngy Alapítvány elnökét kérdeztük.

B+N Referencia Zrt. a Közép-európai régió piacvezető létesítménygazdálkodó vállalata. A térség hét meghatározó országában 21.000 munkatárssal, 16 millió négyzetméter területet lát el. Ügyfelei között az állami intézmények mellett megtalálhatók a nagyvállalati és üzleti szféra kiemelkedő képviselői. Szolgáltatási portfóliója rendkívül széles: műszaki üzemeltetést, fit-out kivitelezést, takarítást és fertőtlenítést, kertészeti munkákat, dokumentumkezelést, textilgazdálkodási szolgáltatásokat nyújt megrendelőinek.

Hajdú László, a vállalat PR igazgatója kérésünkre elmondta, cégük vezetősége idén úgy döntött, hogy az ügyfeleinek szánt karácsonyi ajándék helyett most beteg, illetve szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek szaloncukrot adományoz. Ez országosan összesen 2,4 tonna szaloncukrot jelent, amit 15 kórházban (6 budapesti és 9 vidéki), valamint 3 alapítványon keresztül rászoruló gyerekeknek osztanak szét. Az Igazgyöngy Alapítvány tevékenységét tisztelik és elismerik, ezért 1200 kg szaloncukorral támogatják karácsonyi adományozási munkájukat. A karácsony sok család számára nagyon megterhelő időszak. Sokan nem engedhetik meg maguknak a komolyabb ajándékokat, nem kevés helyen még a karácsonyfát sem. Akit nem érint, annak belegondolni is nehéz, milyen érzés, amikor a családban egy kisgyereknek nem jut ajándék. Az ország keleti régiójában, kisebb településein élők számára ez nem ismeretlen probléma – évről évre. A PR igazgató bízik abban, hogy akciójukkal hozzájárulhatnak az érintett gyerekek boldog ünnepéhez. A felajánlott szaloncukor a nagyatádi Chocoland Kft. üzemében készült, ebben az évben az egyik termékük "Az év szaloncukra" elismerést is megkapta.

igazgyongy

Az Igazgyöngy Alapítvány a bihari térségben élőknek nyújt segítséget, immár 23 éve. Berettyóújfaluban és környékén művészeti nevelő munkát végez, amelyen 23 faluból 600 gyerek vesz részt. 70 százalékuk hátrányos (ennek fele halmozottan hátrányos) helyzetű, generációs szegénységben élő gyermek.  Az alapítvány munkatársai emellett nagy figyelmet fordítanak a gyerekek családjainak szociális támogatására, életkörülményeinek javítására. Közösségfejlesztő, munkahelyteremtő programjaink közismertek. Karitatív munkájukkal 1200 családot támogatnak.

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnökétől megtudtuk, az alapítvány 13 éve végzi karácsonykor azt a karitatív munkát, amely során igyekeznek olyan családokhoz eljutni, akiknél az ünnep ugyanolyan nap, mint a többi. Három fő célt határoztak meg ezen tevékenységükkel kapcsolatban. Legfontosabb, hogy a gyerekeknek életkoruknak és nemüknek megfelelő ajándékot, játékot tudjanak adni, valamint egy családi csomag is összeállításra kerül és a lehetőségek szerint brikett fűtőanyagot is kapnak a családok. Az áremelésekkel lépést tartani nagyon nehéz, az ársapkás termékek beszerzése pedig komoly nehézségekbe ütközik – hangsúlyozta L. Ritók Nóra. Tavaly átlagosan egy csomag értéke 9.000 forint volt, ez idén kb. 15.000 Ft lesz.

igazgyongy02igazgyongy03

Fontos, hogy az ünnepek alkalmából az adományok karácsonyi hangulatot is ébresszenek - emelte ki az alapítvány elnöke. Berettyóújfaluban és a régió 17 településén élő 1200 család számára küldött adományok ünnepi hangulatához a szaloncukor nagyban hozzájárul, ezért a B+N Referencia Zrt. felajánlása nagyon nagy segítség és nagy öröm számunkra, amit ezúton is hálás szívvel köszönünk.

You have no rights to post comments