artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI tanulója, Nagy Zsombor László lett 2022-ben Magyarország kulturális KicsiAttaséja. Ennek tiszteletére 2022. november 3-án Hajdú-Bihar Megye Kicsi Nagykövetei és KicsiAttaséi részvételével egy nagylevelű hársat (2022-es év fája) ültettek a Bihari Múzeum előtti parkban. Köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, valamint bemutatkozott Magyarország KicsiKulturális Attaséja, Nagy Zsombor László. KÉPGALÉRIA

A rendezvényaen Nagy Zsombor László, Hajdú-Bihar megye és Magyarország KicsiKulturális Attaséja (Berettyóújfalu) bemutatta Karacs Ottót, Hajdú-Bihar megye KicsiNagykövete (Hajdúszoboszló), Szilágyi Ádámot, Hajdú-Bihar megye KicsiAgrár Attaséja (Biharkeresztes), Egri Csengét, Hajdú-Bihar megye KicsiSport Attaséja (Ebes), valamint mindenki nevében köszönetet mondott Berettyóújfalu városnak, hogy helyet adott a KicsiNagykövet Fájának és támogatta a faültetést és szüleinek, mert nélkülük nem sikerült volna elérniük ezt az erdményt.

kicsinagykovet fajat ultettunk 02kicsinagykovet fajat ultettunk 03

A rendezvényen közreműködött Kocsis Csaba magyar arany érdemkereszttel kitüntetett író, költő, fotográfus, énekmondó, a Parajta néptánccsoport.

A versennyel kapcsolatban Nagy Zsombor László a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI facebook oldalán így számolt be:

"A Magyarország Kicsinagykövete, egy többfordulós verseny, amelynek 1. fordulója online, az Okosdoboz felületén zajlott. Itt játékos feladatok segítségével mérhettük össze a tudásunkat, történelem illetve irodalom körökben. Itt a megyénkben a több száz induló közül 100-an jutottunk tovább a következő fordulóba, amelynek során a megyénk 3 kiemelkedő értékét, eseményét kellett bemutatnunk meghatározott terjedelmű fogalmazásban, vagy videóban. Innen 30-an jutottunk tovább a megyei döntőbe, ami online Google Meet felületen keresztül került megrendezésre. Itt elsőként be kellett mutatkoznunk, el kellett mondanunk a versennyel kapcsolatos céljainkat. Kaptunk ezen kívül egy 50 szóból álló szófelhőt, amelyből ki kellett választanunk 10 szót, és annak felhasználásával egy történetet kellett írnunk. Az elért eredmények alapján került kiválasztásra a megye KicsiNagykövete, valamint sport, kultúra, és agrár attaséja. A megyei forduló során Hajdú-Bihar megye kulturális attaséja lettem.

kicsinagykovet fajat ultettunk 12kicsinagykovet fajat ultettunk 17

Az országos döntőre 3 feladatot is kaptunk. Az első feladatunk az volt, hogy a Hajdú-Bihar megyei csapat tagjaival közösen készítjük el a megyénk legjellegzetesebb életét, és készítsünk interjút megyénk egyik híres emberével. A csapatunk a Tájak-Házak-Ízek fesztivál keretében slambucot főzött, ahol beszélgettünk városunk polgármesterével, országgyűlési képviselőjével, és Kocsis Csaba író, költő, énekmondóval. A következő héten Debrecenben találkoztunk Dombi Tiborral, többszörös magyar bajnok focistával. Egyéni feladatként azt kaptam, hogy tervezzem meg a KicsiNagykövez fájának elültetését megyénkben. Indokoljam meg, hogy miért a választott hely lenne a legméltóbb, kinek a segítségét kérném, hogyan kivitelezném. Ezzel kapcsolatban megbeszélést folytattam Pajna Zoltán úrral, a Megyei közgyűlés elnökével. Harmadik feladatként, a megye kulturális értékei mellett az ország értéktárainak gazdag világából is készülni kellett.

Az országos döntő 2022 szeptember 30-án került megrendezésre a Nemzeti Múzeumban. A döntő szóban zajlott, ahol mindenkit egyesével külön hallgattak meg. Itt a céljaink mellett a korábban kiadott feladatokkal kapcsolatos kérdéseket is feltettek, valamint felmérték a megye és az ország kulturális értékeivel kapcsolatos tudásunkat is. A döntőben én lettem 2022-ben Magyarország Kulturális KicsiAttaséja, melynek nagyon örülök."

You have no rights to post comments