artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Faültetéssel hívta fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre az Egészségfejlesztési Iroda a KözépFölde Egyesülettel valamint az Ápolási Egyesülettel együttműködve 2022. október 25-én a Gróf Tisza István Kórházban.

Sziklai Emőke, a KözépFölde Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. Mint elmondta, minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja. Összefogásunkkal a megelőzés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Az emlőrákot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a nők leggyakoribb daganatos betegségeként tartja számon mind a fejlett, mind a fejlődő országokban.

vadcseresznyefat ultettek 06vadcseresznyefat ultettek 11

Magyarországon az emlőrák a második leggyakrabban diagnosztizált daganatos megbetegedés a nők körében. Évente 7-8 ezer új esetre derül fény, a betegek egyharmada későn fordul orvoshoz. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, az éltmódunkra, a szűrővizsgálatokra! – emelte ki az elnök.

 vadcseresznyefat ultettek 09vadcseresznyefat ultettek 04

A megelőzés életet ment! A gondosan és rendszeresen végzett önvizsgálattal, emlő ultrahang vizsgálattal és mammográfiával esélyt adunk az időben történő felfedezésre. Sajnos gyakori a későn diagnosztizált eset. Anyák, nagymamák halnak bele a betegségbe, vagy annak szövődményeibe. A késői kezelések, a betegséggel járó testi és lelki megpróbáltatások jelentős életminőségbeli romlást, betegségterhet okoznak a család és a beteg számára. A megelőzéssel sokat tehetünk magunkért, egymásért, a családért! A mai napon faültetéssel szeretnénk felhívni a figyelmet, a magunkra és egymásra való odafigyelés fontosságára – mondta Sziklai Emőke.

vadcseresznyefat ultettek 10vadcseresznyefat ultettek 01

A most elültetett rózsaszín virágú vadcseresznye fa a megelőzés reményének zálogaként az elhunytak emlékének tiszteleg.

Mert „számít az az egy nő. Minden nő számít.” (Nancy Brinker)

You have no rights to post comments