artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Október 14-én megjelent az ATOM zenekar harmadik lemeze, és vele együtt az egyik dalra készített AI videóklipjük, a Termék a polcon.

Tomster: Az Éléskarma a harmadik lemezünk a sorban a 2019-es Audiodopping és a 2020-as Slamasztika nagylemezek után. Az új anyagra öt dalt választottunk végül, amelyek szövegvilágban kicsit alternatívabbak, néhol kísérletezősebbek, elvontabbak. A tempón is tekertünk egy kicsit az előző két albumhoz képest. A dallamosságot az optimális Atom értéken hagytuk.

A csapat már szeptemberben megjelentette az EP-t felvezető dalt, az Átjárót. A dal Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpontban forgott, először került sor zenekari videóklip forgatásra a helyi kuriózumnak számító élményközpontban.

A Termék a polcon című dalra készített Tomster egy animációs videót. Ennek az érdekessége maga a technika - az utóbbi hetekben, hónapokban robbant be az AI, azaz a mesterséges intelligencia által generált képek és animációk (lásd az új Architects videót). Az AI music video egy új stílus lett, és már jönnek is az első ilyen videoklipek, borítók, amik hamarosan ellepik majd az egész tartalomgyártás területét. Dall-E, Midjourney, Stable Diffusion - ezek az egyelőre független kutatólaborok olyan mesterséges intelligenciát szabadalmaztattak, amelyekkel a szöveges leírásból vizuális tartalom generálható. A technológia nagyon gyerekcipőben jár még, van hová fejlődnie, de alapjaiban változtattja meg a művészeti világot.

Tomster: Nagyon nagy a vita ennek a művészeti értékéről, sokan azzal érvelnek ellene, hogy bárki tud utasítást adni a motornak, nem feltétlenül az a végeredmény, ami a fejben megszületett, és hogy túlságosan is érződik a végeredményen a nem emberi teljesítmény. Én ezzel ellentétben azt gondolom, hogy nagyon nehéz jó kódot írni, de ki lehet hozni az elvárást, az ügyesebb AI prompt engineer-ek pedig túl is szárnyalják még a saját képzeletüket is. Azokkal értek egyet, akik mellette vannak – ha a végeredmény érzelmeket vált ki belőled, akkor technikától függetlenül művészetről beszélünk.

Az Éléskarma lemez limitált példányszámban CD-n is megjelent, amely a kiadói Bass-ATOM Records webshopjából megrendelhető. Az Atom néhány őszi koncerten is bemutatja az új kislemezét, legközelebb október 22-én a Counter Clockwise társaságában Hajdószoboszlón a Rock Caféban, míg november 5-én Budapesten a tíz éves szülinapját ünneplő Kozmosz mellett lép színpadra az Akváriumban.

LINKEK:

Éléskarma: https://www.youtube.com/watch?v=EPXfv2TGJb4

Termék a polcon: https://www.youtube.com/watch?v=YKTSIpOt7b4

Átjáró: https://www.youtube.com/watch?v=gKraCWGz2a0

Atom YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCn1l8tP9kL99kiAlcc2zwvA

BASS-ATOM Records: https://bassatomrecords.hu/

FB: https://www.facebook.com/atomzkr

IG: https://www.instagram.com/atomzenekar/

You have no rights to post comments