artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Berettyóújfalu Város Önkormányzata versenytárgyalás útján értékesítette a volt Szabó Pál Kollégium épületét, amit a Agro-Sziklai Kft. vásárolt meg. Sziklai László, a cég ügyvezető igazgatója bemutatta a Kft-t, valamint ismertette a megvásárolt ingatlannal kapcsolatos terveket és a már folyó beruházás részleteit.

Az Agro-Sziklai Kft. 2006-ban alakult családi vállalkozásként, alapvetően mezőgazdasági termeléssel (növénytermesztés, állattenyésztés) és szolgáltatással, inputanyag kereskedéssel foglalkozik. Néhány éve az építőiparban is jelen vagyunk mint generálkivitelező - tudtuk meg a Kft. tulajdonosától. Gyakran jártunk el a bezárt Szabó Pál Kollégium előtt és édesapámmal többször beszéltünk arról, hogy ha lehetőség nyílna rá, mi szívesen hasznosítanánk az épületet.

agro sziklai kft 10agro sziklai kft 12agro sziklai kft 07

A lehetőség eljött, a versenytárgyaláson egyedüli jelentkezőként vettünk részt, ahol sikerült is megállapodást kötnünk az önkormányzattal. Konkrét elképzelésünk volt az épület hasznosításával kapcsolatban, már akkor tudtuk, hogy társasházat fogunk építeni. A tervezés hosszú folyamata után elkezdődött a bontás és a kivitelezés, amely terveink szerint 2023 tavaszára be is fejeződik. A lakások nem kerülnek értékesítésre, bérlakásokban gondolkodunk.

agro sziklai kft 06agro sziklai kft 09agro sziklai kft 15

Az épületben 20 lakás került kialakításra (40-72 nm-ig, a földszinten 6, az első és második emeleten 7-7), ebből 12 lakás 55-63 nm közötti területű lesz. Elrendezésük döntően: két szoba, nappali, kiszolgáló egységek, a kis lakások pedig 1 szoba + nappali, tehát azok garzon lakások lesznek, alapfelszereltségük a konyhabútor és az előszoba bútor.

agro sziklai kft 08agro sziklai kft 01agro sziklai kft 05

Az épület kivitelezésénél nagy figyelmet fordítunk az energiahatékonyságra, így a homlokzat 15 cm-es, a tető pedig 30 cm-es szigetelést kapott (Nikecell). Műanyag, 3 rétegű üveggel ellátott nyílászárók kerültek beépítésre, szigetelt alumínium redőnnyel. Várhatóan így a rezsiköltség is alacsony lesz, amely nem utolsó szempont manapság. A lakások fűtése egyedi gázfűtéssel, padlófűtéssel lesz megoldva, lakásonként külön kazánnal és egyedi mérőórával. A villany és a vízfogyasztás is lakásonként mérhető lesz. A hűtést split klímaberendezések fogják biztosítani, amelyekkel akár fűteni is lehet.

agro sziklai kft 02agro sziklai kft 13

A hátsó bejárat a Váci Mihály utcáról érhető el, a parkoló pedig a Szabadság utca felől lesz kialakítva. Az építkezés befejeztével az épület előtt található előkertet és a kerítést is rendbe tesszük, így reméljük egy üde színfolttal gazdagítjuk városunk fő utcáját.

agro sziklai kft 04

You have no rights to post comments