artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. november 30. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Csirkemell corn flakes bundában, jázmin rizzsel, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Te vagy ott: összesik egy ember melletted az utcán, semmire sem reagál, a kezedben van az élete – ez bármikor megtörténhet. Jó, ha segíteni akarsz, de nagyon fontos tudnod, hogyan tedd. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsga központjában nyáron hetente indul képzés.

Elkerülhetetlen, hogy valamikor az életünkben ne legyen szükségünk elsősegélynyújtó ismeretekre. Ráadásul egészen másképpen cselekszik a bajban az, aki már tanult és gyakorolt elsősegélynyújtást, sőt pszichésen is másképp hat rá a helyzet. Határozott, nem esik pánikba, végzi a „dolgát”. Bármikor megtörténhet, hogy éppen mi vagyunk ott a baleset, rosszullét helyszínén, így rajtunk múlik egy ember élete vagy teljes felépülésének esélyei a – kihívott – mentők megérkezése előtt. A tapasztalatok szerint már az is fontos, hogy bennünk van a segítő szándék, de még fontosabb, hogy helyesen járjunk el. A beteg kiszolgáltatott helyzetben van. A hosszútávú cél az, hogy bárki, bárkik is legyenek a környezetében, megfelelően nyújtsanak neki elsősegélyt.

Közúton, munkahelyen, otthon

Minden héten indul elsősegélynyújtó képzés a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontjában nyár végéig. A szervezők célja, hogy a minél több fiatalt, felnőttet felkészítsenek a legkorszerűbb alapfokú elsősegélynyújtó eljárásokra, és motiválják őket a segítségnyújtásra, ezért minden héten legalább egyszer tartanak tanfolyamot. Nemcsak a jogosítványhoz szükséges Közúti alapfokú ismeretek-képzésre várnak jelentkezőket, hanem cégeknek is ajánlják a Munkahelyi elsősegélynyújtást.

A képzésekre Jelentkezhet személyesen vagy telefonon: a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában (4025 Debrecen, Hatvan u. 37., 06/52/316-330 vagy 06/52/316-679.)

Fotó: Gyarmati Gábor

You have no rights to post comments