artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Sokan várják már a Bihar Termálliget uszoda, wellness és gyógyászati részlegének megnyitását, ezért ellátogattunk az építkezésre, hogy betekintés nyújtsunk olvasóinknak a beruházás jelenlegi helyzetéről, az aktuális munkálatokról, melyben Zámbori Péter, a Herpály Team Kft. ügyvezető igazgatója volt segítségünkre. KÉPGALÉRIA

Az ügyvezető először röviden ismertette a beruházás részleteit: A kibővített épület első emeletén a gyógyászati rész fog helyet kapni. Az egyik oldalon a száraz kezeléseket lehet majd igénybe venni: orvosi kezelés, nappali szanatórium, szárazföldi gyógytornaterem, masszázs és elektromos kezelés helyiségei. A másik oldalon pedig a vizes kezelések zajlanak majd: kádas kezelések (tangentor kád), súlyfürdő, iszapkezelések. A gyógyászat középső részén lett kialakítva a recepció és a váróterem.

Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai09Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai10

A földszinten a fürdőkomplexum található, amely rendelkezni fog egyéni és csoportos öltözőkkel, recepcióval, büfével. Szintén itt kerül kialakításra a szaunavilág (finn és infra szauna, sókabin, gőzkamra merülőmedencével és pihenőhelyiséggel) és egy wellness masszázs helyiség. Továbbá tervben van egy szaunakert, pihenőkert kialakítása is az épületen kívüli területen. A földszinten lesznek a személyzeti öltözők, zuhanyzók és a főzőkonyhával felszerelt, a kempinget kiszolgáló rész is.

Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai03Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai12

A sportuszodában a versenymedence mellett épült egy melegvizes termálmedence, valamint egy tan- és gyógytorna medence. A legfelső szinten napozóterasz várja majd a vendégeket, ahol családi, baráti rendezvények is megtarthatók lesznek.

Az egyes területek zónásítása is tervben van. A strandfürdő és a fedett fürdő rész, a szaunavilág és a gyógyászati rész külön zónára lesznek osztva. Beléptető rendszer használatával mindenki azt a zónát veszi igénybe, amelyikre belépőjegyet vásárolt.

Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai06Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai15

Zámbori Pétertől azt is megtudtuk, jelenleg az új medencék burkolása zajlik, a gyógyászati részen az elektromos berendezéseket telepítik és a gépházban is folynak a munkálatok. Az ügyvezető igazgató bízik abban, hogy az ősz folyamán a kemping kialakítása is elkezdődhet, amely a piac és a fedett fürdőrész között fog helyet kapni. A lakókocsis rész a Herpály Team Kft. saját beruházásaként fog megvalósulni, a mobilházas, faházas egységek pedig pályázati és egyéb források révén épülhetnek majd meg. A szállodaépítéssel kapcsolatos tervek is elkészültek, ezek hamarosan nyilvánosságra is kerülnek egy lakossági fórum keretein belül.

Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai04Zajlanak a gyogyfurdo beruhazas munkalatai17

- A jelenlegi gazdasági helyzetben előálltak olyan tényezők, amikkel eddig nem találkoztunk. Az építőanyagok ára jelentősen emelkedett, egyes alapanyagok – mint például az üveg – beszerezhetősége pedig nehézségekbe ütközik. Ennek ellenére a beruházó és a kivitelező is arra törekszik, hogy minőségi beruházás valósuljon meg - hangsúlyozta az ügyvezető, aki bízik abban, hogy a projekt elkészülte után mind a berettyóújfalui lakosoknak, mind pedig az idelátogató vendégeknek olyan minőségi szolgáltatást tudnak nyújtani, amit szívesen vesznek majd igénybe.

You have no rights to post comments