artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekek nyári táborozását támogathatják az aludobozok visszaváltásakor a SPAR vásárlói az üzletlánc, a Returpack és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése révén létrejött program keretein belül a „Minden Doboz Visszajár” segítségével.

Nemcsak a környezeti terhelést csökkenthetik jelentősen, de nehéz sorsú gyermekek nyaralását is segíthetik a SPAR vásárlói, amikor visszaviszik és az erre a célra felállított automatáknál beváltják a használt alumíniumdobozokat. Az üzletlánc több mint 25 éve dolgozik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, amelynek révén nemcsak az ünnepi időszakokban, de a hétköznapok során is odafigyelnek a leginkább rászorulókra. 2022. március 31-től egy újabb lehetőség nyílik erre egy olyan különleges kezdeményezés jóvoltából, ami a szociális érzékenység mellett a környezetvédelmi szempontokat is előtérbe helyezi. A program szervezői arra kérik a lakosságot, hogy a háztartásban összegyűlt alumínium dobozokat a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzleteknél megtalálható automatákban váltsák vissza, majd a visszaváltási folyamat végén válasszák az adakozásra lehetőséget kínáló gombot, így az aludobozok értéke jótékonysági célokat szolgál majd.  

„A Minden Doboz Visszajár kezdeményezés szervezőivel kötött együttműködésnek köszönhetően mostantól nemcsak a környezeti terhelést csökkenthetjük, de akár segítséget is nyújthatunk azzal, hogy az alumíniumdobozokat nem a kukába, vagy jobb esetben a szelektív gyűjtőbe dobjuk, hanem a SPAR kijelölt üzleteihez kihelyezett automatáknál váltjuk vissza kifejezetten adakozási céllal. Ebben az esetben különösen igaz, hogy sok kicsi sokra megy: reméljük, minél több nehéz sorsú gyermek szabadidejét tehetjük teljesebbé így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyári táboraiban. Az átalakításra kiválasztott több mint 30 automatában 2021-ben 320 tonna mennyiségben több mint 20 millió dobozt váltottak vissza a felhasználók, ami az összes Magyarországon forgalomba hozott aludoboz közel 2 százaléka. Reméljük, a visszaváltás során sokan fel fogják ajánlani a visszaváltási díjat” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„A fogyatékos gyermekek, és a legszegényebb családok gyermekei bár különböző okokból, de számos lehetőségtől elzárva, beszűkült élettérben élnek, gyermekkori éveik nem úgy telnek, mint kortársaiké. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő programjai elsősorban róluk szólnak, hogy ne kelljen idő előtt felnőtté válniuk. Az aludobozok árának felajánlásával a vásárlók elsősorban élményeket adnak azoknak a gyermekeknek, akik ezt máshonnan nem kapják meg” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

 „A Returpack 2010 tavaszán helyezte ki az első aludoboz visszaváltó automatát a budapesti, Sibrik Miklós úti INTERSPAR hipermarkethez, majd ezt követően országszerte több mint 30 ilyen gép kapott helyet, jellemzően INTERSPAR áruházakban. Évente átlagosan 20 millió dobozt váltanak vissza az itt működő gépekben, ami az együttműködésünk közel tizenkét esztendejével számolva több mint 220 millió darab – mintegy 3,5 ezer tonna – alumíniumdoboz újrahasznosítását jelenti. Ez a mennyiség pedig 14 ezer tonnával csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását. Együttműködésünk alatt a SPAR üzleteiben lévő automatákban visszaváltott dobozok újrahasznosítása a magyarországi statisztikákat alapul véve 55 ezer ember – vagyis egy Zalaegerszeg, Békéscsaba vagy Eger méretű város – évi energiafogyasztásának megtakarításával egyenértékű” – mondta Vida Péter, a Minden Doboz Visszajár magyarországi képviselője. A Returpack évente közel 70 millió darab, azaz több mint 1000 tonnányi alumínium italdoboz visszagyűjtésével és újrahasznosításával végzi környezetvédelmi tevékenységét. Tagjai a Minden Doboz Visszajár (Every Can Counts) programnak, ami az aludobozok újrahasznosításának előmozdításáért dolgozó, Európa 19 országában és Brazíliában működő nonprofit kezdeményezés.

A kezdeményezés részletei elérhetőek a következő weboldalon: www.mindendoboz.hu/adomany

Az aludobozok visszaváltásában résztvevő SPAR és INTERSPAR áruházak listája pedig a következő linken érhető el: https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/szelektiv-hulladek

You have no rights to post comments