artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. augusztus 12. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Erdei gombaleves csipetkével

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Donyeck-medencéből származó ukrán kerékpáros csapat csak a Magyar Kerékpáros Szövetség meghívójával léphette át az ukrán-magyar határt. Szombaton éjjel érkeztek meg Csákvárra, ahol teljes ellátást, szállást és biztonságos menedéket kapnak. Azt mondták az otthonukat bombázzák, rájuk vagy harc vagy a folytonos menekülés várna odahaza.

A háború sújtotta Ukrajnából kellett kimenekítenünk sporttársainkat, öt fiatal ukrán kerékpárost és edzőiket. Az ukrán csapat edzőtáborozni érkezett Kárpátaljára, közben pedig fegyveres harcok kezdődtek. A magyar szövetség felvette az ukrán szövetséggel a kapcsolatot, ezután sietett a bajba jutottak segítségére. A meghívólevél segítségével átengedték őket a határon, az edzőtábort pedig idehaza folytatják és menedéket kapnak egyelőre egy hónapig biztosan, majd szükség esetén mindaddig, amíg védelemre szorulnak. A BringaSport jelezte az ukrán szövetség felé, hogy amennyiben mások is segítségre szorulnak vagy helyzetük ellehetetlenül, a magyar félre számíthatnak.

Dr. Princzinger Péter, a Szövetség elnöke azt mondta: a magyar bringások nevét az elmúlt években megtanulta a világ, a hírnév pedig felelősséggel is jár. Olyan közösség része vagyunk, amely segíti egymást a versenyeken is, a békeidőben és bajban egyaránt.

Dér Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya személyesen várta a határnál az ukránok U23-as bajnokát, aki egyéb iránt Szíjártó Zétény és Mészáros Bence csapatársa a Monaconál. Ő így már biztonságban, Magyarországról utazhat majd a csapathoz a versenyszezon kezdetekor.

You have no rights to post comments