artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Február 7-én indul a klíma- és természetvédelmi akciótervhez kapcsolódó 400 millió forint keretösszegű pályázat első szakasza, amely a városi térségekben szállítási tevékenységet vagy gyakori utazásokat igénylő szolgáltatást végző cégeknek, gazdasági társaságoknak, valamint civil szervezeteknek nyújt segítséget elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok beszerzéséhez - jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a tárca vasárnapi közleménye szerint. (fotó: humda)
 
A magyarországi egyéni vállalkozók egy, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, valamint egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt e-cargo biciklit vásárolhatnak a regisztrált kereskedőktől, utófinanszírozott támogatással, amelynek mértéke a teljes vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint.
 
Az elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, kifejezetten teherszállításra kialakított felületű kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W vagy annál kisebb lehet. Olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha elérné a 25 km/h sebességet. A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként egy pótakkumulátor beszerzése is támogatott.
 
Steiner Attilát idézve azt írták: a kormány az ország hosszú távú szén-dioxid-csökkentési céljainak eléréséért a közlekedés minden területén támogatja az elektromos járművek terjedését. Úgy gondolják ugyanis - mondta az államtitkár -, hogy a zöld átmenetnél nem pluszterheket kell az emberekre rakni, hanem sokkal fontosabb olyan pályázati konstrukciók kialakítása, amelyekbe bevonhatják a lakosságot, és hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez is.
 
Az államtitkár kifejtette: bíznak abban, hogy a jövőben egyre több elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár közlekedik majd az utakon, mert ezek több területen nyújtanak alternatívát. Így például sokszor egy hagyományos kisteherautót is ki lehet velük váltani, és az elektromos rásegítés miatt a környezet állapotának javításához is hozzájárulnak.
 
Az érdeklődők a pályázat első szakaszában február 11-ig igényelhetik a támogatást, a következő fordulóban erre március 7-11. között lesz lehetőségük - olvasható az ITM közleményében.

You have no rights to post comments