artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 23

Ismét színvonalas produkcióval örvendeztette meg Berettyóújfalut a Bajnóca Néptánc Egyesület. A Kabos Endre Városi Sportcsarnokban 2021. december 18-án a Táncoló kalendárium című évzáró műsoruk volt látható. KÉPGALÉRIA

A Bajnóca Néptánc Egyesület Berettyóújfalu legnagyobb néptánccal foglalkozó szervezete, amely 2009-ben alakult. A több mint egy évtized alatt számos hazai, határon túli és külföldi fellépéseken, minősítőkön és fesztiválokon vettek részt az egyesület tagjai, nem egyszer kimagasló eredményekkel képviselve városunkat. Ezen kívül szervezői a Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztiválnak, a Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenynek és rendszeresen megrendezésre kerülő táncházaknak.

bajnóca évzáró 17bajnóca évzáró 30

Jelenleg 5 korosztályos csoporttal rendelkeznek (Kökörcsin, Boróka, Cserbóka, Ifjúsági és Bihar csoportok), így óvodás kortól a felnőttekig foglalkoznak néptánc oktatással. Az egyesület elnöke és művészeti vezetője, Turzó Renáta, állandó koreográfusuk, Vámosi István és a Bihari Múzeum kollégájának segítségével 2018 végére felkutatták és színpadra állították az elfeledettnek hitt Berettyóújfalui és környéki táncokat, ezzel újra felélesztve városunk és szűkebb környékének hajdan volt néptánc hagyományait.

Az egyesület csoportjai folyamatosan járják az országot, minősítőkön és egyéb megmérettetéseken vesznek részt, így az egy évtized alatt a „Bajnóca” országszerte ismert és elismert szakmai műhellyé vált.

You have no rights to post comments