artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2021. december 12-én, advent harmadik vasárnapján 16 órától a Körömvirág együttes Mária anyácska című műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Makk Kálmán Moziban, majd 17 órától a mozi előtt Pesti Csaba baptista lelkész hirdetett igét. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el – a harmadik gyertyát Dr. Váradi Judit egyetemi docens gyújtotta meg, aki 2021-ben a város díszpolgára kitüntető címben részesült. KÉPGALÉRIA

Advent harmadik vasárnapján 15

Dr. Váradi Judit Berettyóújfaluban született és itt járt általános iskolába, illetve zeneiskolába. Közép- és felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult, ahol zongoratanár, szolfézstanár, karvezető, énekes zongorakísérő, korrepetitor és kulturális menedzser diplomát szerzett. Doktori fokozatát Finnországban, a Jyväskylä-i („juveszkülei”) Egyetemen szerezte 2010-ben, amelyet 2014-ben honosított a Debreceni Egyetem.

1988-1990 között a Csokonai Színház, 2007-2011 között a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetitora, 2016 óta a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem koncertpedagógia tanára. Számos hazai és nemzetközi művészeti esemény résztvevője, szervezője, irányítója. Számos szakmai szervezet aktív tagja, több esetben vezetője. Szerteágazó munkásságát számos rangos díjjal, elismeréssel jutalmazták már, többek között Artisjus-díjjal, Kossuth emlékéremmel, Debrecen megyei jogú város alkotói ösztöndíjával, ez év március 15-én pedig a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el. Mindezek mellett tudott és akart is megmaradni elkötelezett berettyóújfaluinak, számos zenei eseményt hozott már haza, és rendszeres résztvevője a berettyóújfalui zeneiskola ünnepi rendezvényeinek.

Advent harmadik vasárnapján 20


A Körömvirág együttes tagjai régóta muzsikálnak külön-külön. Miczura Károly prímás hat évig volt tagja a száztagú cigányzenekarnak. Kocsis Csaba 1978-1986-ig Gál Csabával, a Naposcsibe együttes néven járta az országot, majd irodalmi műsorokat állított össze barátaival. József Attila, Obersovszky Gyula, majd Összefonódás címen a cigány költők kerültek az előadásainak fókuszába. Szászné Ökrös Beátával Kocsis Csaba már énekelt együtt egy rövid ideig a SPAM zenekarban, aztán létrehozták a Négypatkó együttest, hogy gyerekműsorokat játszanak, de egy tagcserének köszönhetően maradt a Körömvirág név, mert az gyógyír a testnek és a léleknek is.

Az Összefonódás című műsort 2013-ban újította fel Miczura Károly Kocsis Csabával és Rostás Farkas Györggyel. A két zenei formáció 2014 márciusában egyesült és mutatkozott be először a Magyar Írószövetség Székházában. Körömvirág együttesként a vésztői Sinka István versmondó és verséneklő versenyen léptek fel először, ahonnan különdíjjal térhettek haza. A műsorunkon szerepelnek határon inneni és túli költők is, akik neves vagy elfeledett tagjai a magyar irodalomnak. Szívesen ajánlják műsorunkat, művelődési házaknak, könyvtáraknak, iskoláknak, nyugdíjas kluboknak, irodalmi műhelyeknek.

You have no rights to post comments