artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő írása a gyermekvédelmi népszavazás ügyében.

Tisztelt Olvasók!

Mint ismert, a kormány négykérdéses gyermekvédelmi népszavazást kezdeményezett, melyet az Országgyűlés november 30-án el is fogadott.

Ezek a kérdések a következők:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A referendum abban segít, hogy nemzeti hatáskörben a gyermekvédelmi szabályokat úgy alkossák meg, ahogy azt Magyarországon az emberek helyesnek tartják.  A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Egy gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő dolga és joga, ezért a szexuális propagandától meg kell védeni a gyermekeket. Ne feledjük, amikor 2016-ban a migráció ügyében fordultunk az emberekhez, az akkor kapott megerősítés, felhatalmazás elég volt, hogy a kötelező kvótákat megfékezzük.

Európában elsőként a magyar emberek mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak minderről. Más országokban a balliberális politikai elit dönt erről a lakosság megkérdezése nélkül. Fontos hangsúlyozni: mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítjuk. Ebben az álláspontunkban a nemzeti konzultáció is megerősített,  a válaszadók 97%-a ugyanis ugyanígy vélekedett.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a törvény vörös posztó többek számára. Brüsszelben egyre több eszközzel próbálják rábírni a kormányt, hogy hátráljon meg a gyermekvédelmi törvény ügyében. Mint ahogy például a a járványkezelésben sem számíthattunk, úgy ebben a kérdésben sem számíthatunk a hazai ellenzékre. A baloldal képviselői nem vettek részt a vitában, nem voltak jelen a parlamenti szavazásnál; ismét bebizonyították, számukra nem Magyarország az első.

Az elfogadott határozat tartalmazza többek között azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12.6 milliárd forint - függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak -, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a népszavazás kevesebbe kerül és csak 5.5 milliárd a költsége. Így feltehetően a parlamenti választás napján mondhatjuk el a véleményünket. 2022-ben tehát arról is döntünk, hogy gyermekeink milyen hatások alatt nőnek fel. A kormány teljes erővel kampányolni fog amellett, hogy minél többen menjenek el és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre. Kérem, támogassák a törekvéseinket, mondjanak NEM-et a szavazófülkékben!

Dr. Vitányi István

országgyűlési képviselő

Illusztráció forrása: Alapjogokért Központ

You have no rights to post comments