artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. augusztus 8. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves

Bolognai spagetti

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2021. november 28-án, advent első vasárnapján 16 órától a Csűrdöngölő együttes Csodavárás című műsorával kezdődtek az ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvények Berettyóújfaluban. 17 órától a Makk Kálmán mozi előtt kinyitottuk az újonnan elkészült betlehemi szárnyas oltárt, az igehirdetést követően pedig a hagyományokhoz hűen újra fellobbant városunk adventi koszorúján az első gyertya lángja. Az esemény az esős idő ellenére szépszámú látogatót vonzott. KÉPGALÉRIA !

Betlehemi szárnyas oltárt nyitottunk 08Betlehemi szárnyas oltárt nyitottunk 25

Magyarországon a rendszerváltás után vált egyre általánosabbá a betlehemi éjszaka szabadtéri megjelenítése. Berettyóújfaluban a Bihari Népművészeti Egyesület honosította meg ezt a szokást. A mozi falán elhelyezett új kompozíciónál a betlehemi történetet megörökítő festett táblakép a szárnyas oltárok rendszerét követi. A famunkát és a felhelyezést Fegyver Norbert, a festést pedig Kolozsvári-Donkó Rebeka végezte el. A szárnyas oltárt Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg. Az oltár a karácsonyi ünnepkör végéig lesz látható a Makk Kálmán Mozi bejárata mellett.

Betlehemi szárnyas oltárt nyitottunk 24 Betlehemi szárnyas oltárt nyitottunk 27

A mai napon igét hirdetett Majláth József református lelkész, közreműködött a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Szivárvány Református Óvoda kórusa, valamint a hittanos tanulók.

Berettyóújfalu adventi koszorúján – melyet Erősné Bak Szilvia készített – az első gyertyát Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetője gyújtotta meg, aki ebben az évben a város napján Fráter László díjat kapott.

Betlehemi szárnyas oltárt nyitottunk 34

You have no rights to post comments