artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2021. december 1-jén 5 népkonyha kezdi meg működését városunkban, ahol előzetes igény alapján minden 18. életévét betöltött berettyóújfalui lakos ingyen egytál melegételre lesz jogosult. A részletes információkat Bónácz János alpolgármester és Nagy Zsolt, a Cívis Szociális Étkezési Központ menedzser igazgatója sajtótájékoztató keretén belül ismertette.

Népkonyha nyílik Berettyóújfaluban 03Bónácz János alpolgármester elmondta, a Cívis Szociális Étkezési Központtal való egyeztetés ez év tavaszán kezdődött el, miszerint Berettyóújfaluban egy új szociális ellátás megvalósítását tűzték ki célul, amely a népkonyha nevet viseli. A tárgyalások során egyeztetettek abban is, hány helyszínen, hol és milyen módon kerülhet megvalósításra ez a szolgáltatás. A népkonyha célja, hogy munkanapokon, napi rendszerességgel egy tál meleg ételt biztosítsanak térítésmentesen minden olyan 18. életévet betöltött lakosnak, aki adatai megadásával jelentkezik a szolgáltatás igénybevételére.

Az engedélyeztetési fázis is megtörtént, így 2021. december 1-től beindulhat ez a szolgáltatás városunkban, melyet 5 helyszínen lehet majd igénybe venni. Berettyószentmártonban a Puskin utca 48. szám alatt található posta épületében lévő nyugdíjas klubban, a Nefelejcs utca 45. szám alatti közösségi házban, továbbá az Ady Endre utca 2. szám alatti Bihari Szociális Szolgáltató Központ telephelyén, a Rákóczi utcán található Bihari Népfőiskola épületében, valamint az Orbán Balázs utca 10. szám alatti fogyatékosok nappali ellátó intézményében.

Bónácz Jánostól megtudtuk, aki igénybe szeretné venni a szolgáltatást, csupán egy rövid adatlapot kell kitöltenie (IDE kattintva letölthető), amelyen a név, születési adatok, lakcím és TAJ-szám szerepel. Népkonyha nyílik Berettyóújfaluban 02Minden 18. életévét betöltött berettyóújfalui lakos jogosult rá. Az adatlap a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve a Bihari Szociális Szolgáltató Központ irodáján (Berettyóújfalu, Ady E. u. 2 sz.) érhető el. Továbbá a Cívis Szociális Étkezési Központ berettyóújfalui irodája is rendelkezésre áll, ahol szintén le lehet adni az igénylőlapot. Az iroda címe: Kossuth u. 39. (volt KIOSZK székház). 

Nagy Zsolt, a Cívis Szociális Étkezési Központ menedzser igazgatója elmondta, 2016 szeptembere óta folytatnak önállóan népkonyha szolgáltatást a Magyar Pünkösdi Egyház égisze alatt. Három megyében (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok) vannak jelen és naponta közel 50 ezer embert étkeztetnek. Ez több mint 70 települést és több mint 130 osztóhelyet fed le.

Az ételek mikrózható, előre kicsomagolt, higiénikus ételtárolókban kerülnek kiosztásra. Az előzetes igény felmérése megkezdődött, aki szeretné igénybe venni a szolgáltatást, már jelentkezhet. Az előzetes tervek szerint délután 16 óra környékén fog kezdődni az ételosztás, de a pontos időpontokról minden jelentkező időben értesítve lesz.

You have no rights to post comments