artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2021. november 10-én közmeghallgatást tartott, melyen Muraközi István polgármester beszámolt a 2019. évi helyhatósági választás óta eltelt időszak eredményeiről. Ezt követően lehetőség volt a helyi közügyeket érintő kérdések, javaslatok, hozzászólások megtételére. A közmeghallgatásról készült videófelvétel IDE kattintva tekinthető meg.

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere prezentációjában mutatta be a több mint két év alatt városunkban végzett beruházásokat fejlesztéseket, elért eredményeket.

Többek között önkormányzati rendeletben döntöttek a 70 év feletti lakosok részére ingyenes hulladékszállításról, illetve a magánszemélyek ingatlana előtti fűnyírásról. Megismerhettük az önkormányzat és intézményei és a gazdasági társaságok foglalkoztatottjainak, valamint a nyilvántartott álláskeresők létszámát, továbbá az iparűzési adóbevételeket és az önkormányzat által biztosított támogatások összegét.

közmeghallgatás 01közmeghallgatás 02

Szelektívhulladék-gyűjtő, illetve házi komposztáló edényeket, elektromos hulladékgyűjtő járműveket adtak át és megnyílt a zöldhulladék-gyűjtő pont. A közösségi faültetés és szemétszedési akció is hozzájárult városunk szépítéséhez, egészségesebbé tételéhez.

közmeghallgatás 03közmeghallgatás 04

2020-ban a Covid-19 világjárvány kirobbanásakor a város összefogott, elkezdődött az arcmaszkok gyártása, közterek fertőtlenítése, civil és vállalkozói adományok érkeztek az egészségügyben dolgozók munkájának megkönnyítésére.

közmeghallgatás 05közmeghallgatás 06

Mindeközben meg kellet küzdeni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal, ami nagymértékben megterhelte a csapadékvíz elvezető hálózatot, de a szúnyoginvázió és a viharkárok is jelentős kihívást jelentettek.

közmeghallgatás 07közmeghallgatás 08

Egyházi beruházások révén megújult a római katolikus és református templomunk, a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és megnyílt az Egyházi Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központja. 2021 szeptemberében pedig a Szivárvány Református Óvoda alapkőletétele is megtörtént.

közmeghallgatás 09közmeghallgatás 10

Számos állami fejlesztés is elkezdődött, illetve megvalósult. Például a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása, megújult a 47-es főút közel 5 kilométeres szakasza Berettyóújfaluban, mely projekt részeként új burkolatot kapott a Berettyó-híd. Az M4 autópálya Berettyóújfalu-Nagykerekiországhatár közötti II. szakasza, Berettyóújfalu és Tépe közötti kerékpárút, Zeneiskola új épülete, Büntetés-végrehajtási Intézet Egészségügyi Központja is átadásra került. Vásárcsarnok épült a piactéren és a belterületi kerékpárút építése is tovább folytatódott. Berettyóújfalu elnyerte a Haladó Kerékpárosbarát Település címet.

közmeghallgatás 11közmeghallgatás 12

Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros projekt keretén belül számos fejlesztés, beruházás került megvalósításra városunkban, valamint a közvilágítási rendszerének bővítése, a rendszer aktív elemeinek korszerűsítése is megtörtént.

Felújításra került a Civil Udvar, bölcsődei férőhelybővítés valósult meg és a Vállalkozói Inkubátor Ház is hamarosan átadásra kerül. Az ivóvízminőség-javító program keretében megkezdődtek a víztorony rekonstrukciós munkálatai.

közmeghallgatás 13közmeghallgatás 14

A városi segélyalap révén az önkormányzat intézményei, valamint az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőintézetek részesültek a járvány elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelésekből, berendezésekből és fertőtlenítőszerekből.

2021. év elején elkezdődött a Bihar Termálliget gyógyászati célú fejlesztése. Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Berettyóújfalu településen” című projekt. Megújult a Parola Pinceklub, a Sinka István Városi Könyvtár és a Bihari Múzeum épülete, a Zsinagóga Kultúrtér, továbbá megkezdődött az új ipari park és iparterület fejlesztése. Berettyószentmártonban is több beruházás zárult le sikeresen. Megújult például az orvosi rendelő, a főtér, bankautomata került elhelyezésre.

közmeghallgatás 18közmeghallgatás 18

A polgármesteri beszámoló EZEN a hivatkozáson megtekinthető, amelyben még több információt kaphatnak a városunkban történt további beruházásokról, fejlesztésekről, intézkedésekről:

 közmeghallgatás   2021 november 05közmeghallgatás   2021 november 07

A prezentációt követően a helyi közügyeket érintő kérdések, javaslatok megvitatására nyílt lehetőség, melynek során két polgártársunk élt ezzel a lehetőséggel. Egyikőjük a lakóhelye előtt nagyon rossz állapotban lévő járda felújításának lehetőségeiről kérdezte a polgármestert, egy morotván élő lakos pedig a 70 év felettieknek biztosított fűkaszálással kapcsolatos észrevételeit, kifogásait osztotta meg városunk vezetésével.

 közmeghallgatás   2021 november 06közmeghallgatás   2021 november 17

You have no rights to post comments