artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja. Főszabály szerint minden állami alkalmazottaknak kötelező lesz az oltás, az alrendszerek esetében is. Az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról - tette hozzá.

Ha valaki kap orvosi igazolást arról, hogy nem kaphat Covid elleni védőoltást, akkor őt nem lehet kötelezni rá – ez megfelel az egészségügyi dolgozókra vonatkozó eddigi előírásnak.

Ha valakinek nem lesz igazolása, és mégsem veszi fel a munkahelyén a kötelező oltást, azt fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, és ha a helyzet még egy év után is fennáll, akkor el lehet küldeni a dolgozót.

Ha a munkaadó elrendeli a kötelező oltást, választhat, hogy milyen oltást vesz fel. Néhány napon belül megjelenik az erről szóló rendelet, de a mostani tervek szerint december 15-ig kellene felvenni az első oltást. Két oltásos vakcina esetén mindkét oltást fel kell majd venni.

November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön - sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott.

Emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet.

Hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen oltassák be magukat.

You have no rights to post comments