artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Együttműködési megállapodást írt alá a Krones Hungary élelmiszeripari gépgyártó a Debreceni és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal, amellyel a már meglévő partnerségeiket tették hivatalossá - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A közlemény szerint elsősorban gépészeti és elektronikai szakmákban képzik majd közösen a diákokat, duális rendszerben.

A Krones számára kiemelkedően fontosak a helyi együttműködések, hiszen nemcsak, mint termelőegysége helyszínére, hanem mint otthonára tekint Debrecenre és a régióra, ezért a német központú vállalat fontos célja, hogy a jövőben még inkább integráns részévé váljon a város és környezete vérkeringésének - áll a közleményben. A városban dinamikusan bővülő ipari infrastruktúra folyamatosan és nagy számban igényli a képzett kék- és fehérgalléros munkaerőt egyaránt, így a vállalatoknak részben magunknak kell biztosítani a szükséges minőségű és mennyiségű munkavállaló meglétét és utánpótlását - hangsúlyozták.

A Krones első Németországon kívüli európai egységeként szolgáló debreceni üzemében 2019-ben indult a termelés. A nyilvános cégadatok alapján tavaly 28,3 millió euró árbevételt értek el, a megelőző év 4,3 millió eurós bevétele után. Eközben az első év több mint 7 millió eurós vesztesége tavaly 667 ezer euróra apadt. A Krones Hungary Kft. sikeresen túljutott a pandémián, az üzem a Covid-19 vírus okozta járvány alatt senkit nem veszített el, senkit nem bocsájtott el, sőt, száznál több munkatársat keres a jövőben - mondta Johannes Haindl, Németország Budapestre akkreditált nagykövete augusztus elején, a gyárba látogatva.
Közlése szerint a Déli Ipari Parkban 2019 őszén átadott üzem 15 milliárd forint beruházással készült el, és 500 új munkahelyet teremtett. Mintegy 40 ezer négyzetméteren gyártócsarnok, 3900 négyzetméteren irodaház található. A Krones ital- és élelmiszeripari termékeket gyártó üzemek számára tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és gépsorokat. Berendezéseik naponta palackok, dobozok és üvegek millióit dolgozzák fel a világ 156 országában, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, illetve a gyógyszer-, kozmetikai és vegyiparban.

A világon minden negyedik, Európában minden második palack Krones gépek segítségével készül.

krones szakkepzes01

Fotók: Facebook/Muraközi István

You have no rights to post comments