artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Május 15.-e óta ez az első alkalom, hogy a bitcoin elérte ezt a mérföldkövet, írja az ÁrfolyamTudós.hu. A Bitcoin társai is előretörtek: az Ethereum több mint 3%-kal, míg a Dogecoin közel 2%-kal emelkedett. A Bitcoin egész hétvégén e határ közelében mozgott, mielőtt végül keleti idő szerint vasárnap esti órákban átlépte azt.

A kriptopénz azután is lendületet kapott, hogy a PayPal bejelentette, hogy lehetővé teszi négyféle kriptopénz, a bitcoin, az ethereum, a litecoin és a bitcoin cash - vásárlását, tartását és eladását az Egyesült Királyságban.

Ez a bejelentés a vállalat kriptopénz-kínálatának első nemzetközi kiterjesztése az Egyesült Államokon kívül, ahol tavaly októberben indította el a szolgáltatást.

Ezzel a lépéssel a kriptovalutákhoz való hozzáférés, a tudás és a kriptovaluták felfedezése az Egyesült Királyságban is mainstreamé, azaz a széles közönség által elérhetővé válhat.

A kriptopénzek számára viharos hónapokat tudhatunk magunk mögött. A Bitcoin, amely áprilisban közel 65 000 dolláros történelmi csúcsot ért el, júniusban 28 800 dollárig zuhant, miután Kína fokozta a digitális valutákkal szembeni kemény fellépését.

Ezt követően a Bitcoin hetekig 30 000 és 40 000 dollár között ingadozott, a múlt hónapban kezdett kilábalni a mélypontról, amikor a nagy technológiai óriások jelezték - vagy jelezni látszottak -, hogy támogatják a digitális valutákat.

Júliusban az Amazon álláshirdetést tett közzé egy digitális valuta és blokklánc termék vezetői pozícióra, ami a kriptovalutákat az egekbe repítette. A hirdetés a technológiai vállalat kriptovalutákkal kapcsolatos jövőbeli szerepvállalásával és a születőben lévő digitális valutaágazat további legitimálásának lehetőségével kapcsolatban keltett feltűnést.

A bitcoin és társai a múlt hónapban a Tesla és a Twitter vezérigazgatóinak, Elon Musknak és Jack Dorsey-nak megjegyzései miatt is lendületet kaptak, mivel mindketten megosztották, hogyan építették be vagy tervezik beépíteni a digitális valutákat a vállalkozásukba.

Címlapfotó: Reuters

You have no rights to post comments