artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Jótékonysági futással egybekötött országos véradó roadshow érkezett 2021. július 16-án városunkba, a Szent István térre, ahol 10-14 óráig az Országos Vérellátó Szolgálat véradó buszában lehetett vért adni, valamint akik kedvet kaptak hozzá, a város több pontján csatlakozhattak az ultrafutókhoz. KÉPGALÉRIA

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás idei mottója az, hogy a múlton való állandó siránkozás helyett legyen a segítés és a mozgás öröme az, ami összeköt. Jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra!

A rendezvényen sajtótájékoztatót tartott Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere. A moderátor Gui Angéla volt.

Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 07Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 09

Gui Angéla a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet, amivel sok honfitársunk életét menthetjük meg. Kiemelte, vér csak vérrel pótolható! Továbbá elmondta, a jótékonysági futás július 14-én rajtolt Budapesten, hogy 6 nappal és 600 kilométerrel később célbaérjen az erdélyi Magyarfülpösön található Szórványkollégiumban. Az átmeneti menedéket nyújtó otthont 20 évvel ezelőtt alapította Ady István református lelkész. Olyan gyermekek kerültek ide, akik nem tanulhattak anyanyelvükön és mellette élet-halál harcot kellett vívniuk a mindennapi betevőfalat megszerzéséért, naponta szembe kellett nézniük az otthoni erőszakkal, alkoholizmussal stb. Ők sajnos csak hétköznap lehetnek az otthon lakói, hétvégére haza kell menniük, ezért csütörtökön már könnyes a szemük, ha arra gondolnak, másnap már „otthon” lesznek. Nem ritka, hogy egész hétvégén nem esznek semmit, és legtöbbjük fűtetlen helyiségben a betonpadlón alszik, nincs áram és víz sem az otthonukban. A Szórványkollégiumban jelenleg 49 magyar gyermek talált átmeneti menedéket, értük, hozzájuk futunk el. A gyermekek számára a jótékonysági esemény célba érkezését követő öt napon át az Egy vérből vagyunk Alapítvány egy sporttábort szervez, amivel felejthetetlen élményeket szeretnének adni nekik.

Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 10Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 15

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató helyettese beszédében elmondta, a sportolók egy szűk, de nagyon összetartó közösség, akik kitartók, célokat tűznek ki és el is érik azokat, példát mutatva ezzel másoknak. A véradók is egy nagyon szűk közösség, akik emberek életét mentik meg, segítenek másokon. Nagy Sándor arra kérte a leendő nagykorúakat, hogy a 18-adik életévüket betöltve ragadják meg ezt a lehetőséget és a sportolók közösségén belül, vagy azon kívül is legyenek véradók és mentsék meg ezzel embertársaik életét.

Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 22Egy vérből vagyunk 2021   Berettyóújfalu 35

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere örömét fejezte ki, hogy városunk is részese lehet ennek az országos véradó roadshownak, ugyanis a rendezvény fontos ügyet szolgál, a véradás jelentőségét, egymás élete megmentésének egy nemes lehetőségét. A társadalmi szolidaritás és az önzetlenség határokon átívelő ékes példája ez az esemény.

A sajtótájékoztatót követően Muraközi István polgármester is vért adott az Országos Vérellátó Szolgálat véradó buszában.

Az ultrafutók – akikhez többek között a BMSE sportolói is csatlakoztak – rövig pihenő után tovább indultak az országhatár felé.










You have no rights to post comments