artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Látni és Látszani akcióval elsősorban a biztonságos közlekedésre kívánja felhívni a gépjárművezetők figyelmét.

 

 

 

Nem a büntetések kiosztása a célunk – hiszen, ha csupán pénzbírságokat szeretnénk, nem hirdetnénk meg a felkészülési hónapot a november 15-i kezdés előtt. Arra buzdítunk minden gépjárművezetőt, hogy éljen az akció kínálta lehetőségekkel: vizsgáltassa át ingyenesen az autót és ellenőrizze szintén térítésmentesen a látását.

Reméljük, hogy a kampány a külföldi példákhoz hasonlóan Magyarországon is sikeres lesz, és a résztvevők közlekedésbiztonsága javul. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Látod? Nem látod? Na látod! - Az akcióról bővebben

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért a baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos! Éppen ezért, a sikeres európai példákon felbuzdulva az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 30 napos felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2012. október 15. és november 15. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit.

A „Látni és látszani” kampány az autósokért van! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő autósok ugyanis igazolólapot kapnak a minősített szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek be kell mutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.

A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, mert jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál! Szervizkeresőnk segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső minősített szervizt, ahol ingyenesen átvizsgálják autóját.

Sőt, az akció nem csak az autójának kedvez! A láthatóság mellett ugyanis nem mindegy, hogy az Ön szeme milyen állapotban van. Ennek okán a csatlakozott optikusok segítségével ellenőriztetheti, hogy szeme milyen állapotban van, szüksége van-e szemüvegre, jól lát-e.

Csatlakozzon hát az akcióhoz, és éljen az ingyenes vizsgálati lehetőséggel!

Bővebb információ:

You have no rights to post comments