artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Először is köszönjük azt a rengeteg szebbnél szebb fotót melyet pályázóinktól kaptunk, és amelyekkel egész nyáron színesíthettük weboldalunk és Facebook oldalunk képgalériáját és üzenőfalát. A SZENTMÁRTONI VIRÁGÜZLET, a GAZDAHÁZ, az ETHNA KERÉKPÁR ÜZLET és a BERETTYÓHÍR által delegált tagokból álló zsűri a fotók alapján szakmai és esztétikai szempontok szerint választotta ki a 3 legszebb kertet és a két különdíjast, akiket értékes ajándékokkal jutalmazunk.

A kert esztétikai értékén túl döntő tényezőként vettük figyelembe a kerti növények telepítésére, gondozására hozzávetőlegesen fordított időt és energiát. Kértük a pályázókat, írjanak egy pár sort a kertjükről, a növényekhez, a kertészkedéshez fűződő kapcsolatukról.

1. helyezett: PAPPNÉ FARKUCZA ANDREA kertje

Váncsod, Dózsa György utca 38.

" A kertemet kb. 10 évvel ezelőtt kezdtem építgetni, és évről évre mindenféle évelő, és egynyári virágokkal gazdagítottam. Nagyon sok időt fordítok a gondozására, ami persze nem teher. Sokan járnak a környéken csodájára a kertnek, amikor pompáznak a virágaim, és a nagy kerti tónak, ami mindig nyugalmat áraszt. "

Kertszépségverseny 06

Nyereménye egy 20 000 Ft értékű vásárlási utalvány a GAZDAHÁZ jóvoltából.

2.helyezett: DARÓCZI HAJNALKA kertje

Berettyóújfalu Földesi u. 6.

" Ez a kert ,a virágok, a fák az életünk munkái! Szeretjük, ápoljuk, gondozzuk a 3 gyermekünk segítségével, akik reméljük, hogy örömmel fogják ezt továbbvinni!  "

Kertszépségverseny 05

Nyereménye egy 15 000 Ft értékű vásárlási utalvány a GAZDAHÁZ jóvoltából.

3. helyezett: BENÉNÉ SZABÓ HENRIETT kertje

Berettyóújfalu, Berettyólapos gátsor 2/a.

" Elmondhatom, hogy nagyon különleges helyzetben vagyunk, mivel telkünk már nem Berettyóújfaluhoz és még nem Szentmártonhoz tartozik.
A két városrész között terül el közel 1111 négyzetméteren, a Berettyó folyóhoz pár méterre a Berettyó laposon. Két éve vásároltuk meg ezt a számunkra nagyon érdekes elhelyezkedésű kertet és rajta lévő házat. A kert faunája már adott volt, köszönhetően a volt tulajnak, Kálóczi Lajos bácsinak, aki nagyon sok érdekes növényt hozott a kertbe. Így például a közel már 30 éves Magnólia fát, ami tavasszal több ember tekintetét is odavonza a kertünkre. Az érdekes japán birs, kiwi fa és rengeteg féle - és fajta tulipán. Ezért is neveztük el a házunkat Tulipános háznak.
A két év alatt színes virágokkal, különböző régi gazdasági eszközök beszerzésével és úgymond kerti dísszé tételével tettük változatossá a kert kinézetét, ezzel is még nagyobb érdeklődést szerezve az előttünk elhaladóknak. A legújabb "alkotásunk" a levendula színben pompázó retró kerékpárunk.
Talán kifejezést sem találok arra, milyen érzés is egy ilyen fantasztikus környezetben élni! Köszönettel tartozom az életnek, hogy megadta nekünk ezt a végtelen örömöt, hogy egy ilyen páratlan környezetben lakhatunk! "

Kertszépségverseny 04

Nyereménye egy 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány a GAZDAHÁZ jóvoltából.

KÜLÖNDÍJASOK:

Legkülönlegesebb növény: MOLNÁR ANNA és családja kertje

Berettyóújfalu Wesselényi utca 72.

" Az édesanyámtól örököltem a virágokat  - elsősorban az íriszeket, abból szép gyűjteménye volt. Amikor súlyos betegség után nem tudta gondozni őket, a testvéremmel és a családommal folytattam a kertünk kialakítását. A legtöbb növény évelő, amit ajándékba vagy cserébe kaptunk, a kerti tó pedig a nyugalom szigete. Minden saját ötlet és kivitelezés. "

Kertszépségverseny 02

Nyereménye egy 15 000 Ft értékű dísznövénycsomag ( 20 db mini árvácska, 10 db nagyfejű árvácska, 10 db kiscserepes krizantém, 5 db nagycserepes krizantem) a SZENTMÁRTONI VIRÁGÜZLET felajánlásából.

 

Legkreatívabb megoldás: LISZTES ÉVA kertje

Berettyóújfalu, Bethlen utca 2/a.

" Nagy szeretettel gondozom a virágos kertünket, több mint 30 tő rózsám van. Gyerekkori "szerelmem" a muskátli, amiből ebben az évben csak pirosat vásároltam. Ötféle lonc, jázmin, orgona, rododendron, ginko biloba, japánbirs, leanderek és örökzöldek díszlenek nálunk az udvaron.
Kedvencem ebben az évben az "egy szoknya - egy nadrág" összeállítás, természetesen muskátlikkal. "

Kertszépségverseny 03

Nyereménye egy dekor kerékpár az ETHNA Kerékpár üzlet felajánlásából. 

Kertszépségverseny 01

Szeretettel gratulálunk mindenkinek!

You have no rights to post comments