artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kedves Olvasóink! Mivel több nevezés is a leadási határidő utolsó napján érkezett, valamint szeretnénk, hogy sokkal többen elküldjék alkotásukat, szerkesztőségünk úgy döntött, hogy születésnapi pályázatunkat 2013. február 1-ig meghosszabbítjuk és az eddig beérkezett pályamunkákat az alábbiakban megjelentetjük. Reméljük, hogy ezeket látva mások is kedvet kapnak ahhoz, hogy kreatív ötletükkel elmondják, mit is jelent számukra Berettyóújfalu!

 

Lám ez a nap is eljött, 1 évesek lettünk!

Tudjuk, ez nem csupán a mi érdemünk, olvasóinknak és hirdetőinknek is jár egy szelet a tortából, ugyanis nélkülük, a bizalmuk nélkül nem jutottunk volna  idáig.

Minden visszajelzés, pozitív vagy akár negatív kritika amit az eltelt 12 hónap alatt kaptunk, egy-egy lépéssel előbbre vitt bennünket a megkezdett úton. A célunk induláskor nem csupán a tájékoztatás volt, hanem egy aktív közösség létrehozása is. Büszkén mondhatjuk, mára szépszámú olvasótábort tudhatunk a magunkénak, többen közülük állandó vagy alkalmi munkatársainkká is váltak. Ígérjük, mindent megteszünk azért, hogy jelenlegi olvasóink elégedettek maradjanak és egy év múlva legalább duplájára nőjön kis közösségünk létszáma.

Ennek érdekében a mai napon útjára indítjuk kreatív pályázatunkat, melyre nevezhet bárki, aki kedvet, tehetséget és fantáziát érez ahhoz, hogy megfogalmazza, majd kifejezze  "Mit jelent számomra Berettyóújfalu?" A pályamunka lehet esszé, vers, rajz, fotómontázs, makett, grafika, festmény, vagy bármilyen más technikával készült alkotás. A pályázathoz mellékelve kérjük pár sorban mutassák be magukat, illetve munkájukat.

A beérkezett alkotásokat weboldalunkon közzétesszük és a pályázat lezárulta után a díjazottakat értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

A nyertest, sorsolással fogjuk kiválasztani. További két nyertesünk olvasóink szavazatai alapján fog kikerülni, mint közönségdíjas.

Reméljük új felhívásunkkal felkeltettük érdeklődésüket  és sok színvonalas pályamunka fog születni.

A pályázatokat, illetve az azokról készült fotókat az alábbi e-mail címre kérjük beküldeni:  A tárgymezőbe kérjük írják  ezt  "Mit jelent számomra Berettyóújfalu?"

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merülne fel szívesen állunk minden érdeklődő rendelkezésére a fenti e-mail címen, oldalunkon, valamint a következő telefonszámon: 06 (30) 336-2226

Beküldési határidő: 2013. február 2.

Eredményhirdetés: 2013. február 3.

Jó munkát kíván a  Berettyóhír szerkesztősége!


Bemutatkozás:

A nevem Balogh Orsi, 20 éves vagyok és Berettyóújfaluban élek. Itt is születtem, és azt hiszem, az ilyesfajta köteléket sohasem lehet igazából elvágni, bárhová is vetődjön az ember. Arra a kérdésre, hogy mit is jelent nekem Berettyóújfalu nem tudnék egykönnyen felelni, azt hiszem. Rengeteg emléket, családot, barátokat. Túl sok mindent ahhoz, hogy meg tudjam fogalmazni.

Balogh Orsi pályamunkája:


Bemutatkozás:

Gál Petra vagyok 1992-ben születtem Berettyóújfaluban. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kezdtem tanulmányaimat, amit később az Arany János Gimnáziumban folytattam. 18 évesen költöztem fel Budapestre, hogy a Kodolányi János Főiskolán Kommunikációt tanulhassak, és azzal foglalkozzak, amit a legjobban szeretek. Amikor tehetem hazajövök, mert visszahúz a szívem, a családhoz a barátokhoz, akik a legfontosabbak az életemben.

Gál Petra pályamunkája: 

Újfalui mindennapok

Akár hó takarja be,
Vagy közeleghet Húsvét ünnepe
Akár ha napfénytől ragyog
Nekem szép, mert újfalui vagyok.

Jöhet eső, sár és szél,
Jöhet a rosszkedv, mit az ember ilyenkor átél
Jöhetnek a zord, borús napok
Nekem szép, mert újfalui vagyok.

Igaz csendes és nyugodt,
Olykor már kicsit túl unott,
És az emberek csak azt mondják: kösz, jól vagyok…
Nekem szép, mert újfalui vagyok.

Néha viszont feléled és pezseg
Ilyenkor megtelnek utcák, terek,
Az ember szíve is föl ragyog
Nekem szép, mert újfalui vagyok.

Itt mindig visszavárnak a régi iskolapadok
A rég nem látott csajok,
Akik közül valaki, mindig csacsog
Vagy nyafog…
Az ismerős szagok,
A megtett utak gyalog
A bejárt utcasarkok
A rég nem hallott zajok
A jó és rossz napok,
A „régi” tini bajok
A meg nem kapott válaszok
A szép, amit mai napig újfalutól kapok…
Mert ha itthon vagyok… szárnyalok.
És még az évszakok, a napszakok
A jégcsapok, a szép dalok,
És minden-minden, ami életemen keresztülkanyarog…
Nekem szép, mert újfalui vagyok.


A születésnapi kreatív pályázatunkra eddig beérkezett pályamunkák:

Bemutatkozás:

Szőke Richard vagyok, 19 éves berettyóújfalui lakos. Az Arany János Gimnázium padjait koptatom még egy pár hónapig. Szabadidőmben a Replace My Heart nevű formációban szaggatom a húrokat, de előfordul, hogy verset is írok. Újfaluban nőttem fel, jelenleg is itt élek. Szerintem rengeteg lehetősége van ennek a városnak, csak élni kellene vele!

Szőke Richard pályamunkája:

Már megint egy kidöntött stoptábla
Egy nylonzacskót fúj a szél
A kémények füstje takarja el
a felhők holdas poszterét.

Kisvárosunkban is van már szép új főtér
ide küldött anyám tegnap befőttér'
és láttam ahogy az imaház leomlott
hazának túlérett, otthonnak romlott.


Bemutatkozás:

Tahóczki Katalin vagyok, 1990.12.22-én születtem itt Berettyóújfaluban és azóta is itt élek a családommal! Számos dolgot kiemelhettem volna Berettyóújfaluról, de a három legfontosabb mellett döntöttem: Család, Barátok és Sport!

A sport azért fontos nekem, mert édesapámat követve én is a kézilabda mellett tettem le a voksomat és a mai napig űzöm ezt a remek csapatsportot, amit általános iskola harmadik osztályába kezdtem el. A BMSE klub Női csapatában játszok! Tanulmányaimat is itt végeztem, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol számos tanulmányi illetve sport rendezvényen vettem részt és sikereket értem el, ezzel is büszkévé téve az iskolámat illetve a városomat! Tanulmányaimat az Arany János Gimnáziumba folytattam és jelenleg a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi karára járok! A családom és a barátaim fontos szerepet töltenek be az életemben, mert mindig támogatnak és mellettem állnak jóban, rosszban!

Három éves koromban kezdtem el rajzolni L. Ritók Nóránál és 18 éves koromig az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolába jártam, ahol sok mindent megtanultam, a kreativitásom és a rajzkészségem fejlődött köszönhetően az ott dolgozó tanároknak! Sok rajzpályázatra rajzoltam, míg odajártam és számos díjat nyertem rajzaimmal! Szeretek rajzolni, mert megnyugtat, lerajzolhatom az érzéseimet és ezért is küldöm el Önöknek ezt a rajzot, hogy lássák Mit is jelent Nekem Berettyóújfalu! A rajzom ezt fejezi ki! Remélem Önöknek is elnyeri a tetszését!

Üdvözlettel: Tahóczki Katalin

Tahóczki Katalin pályamunkája:


Bemutatkozás:

A nevem Miskolciné Kristóf Teréz, 51 éves vagyok. Berettyóújfaluban születtem és éltem 48 évig. Második házasságom hozott Nagymarosra, ahol boldogan élek a férjemmel és a két már felnőtt lányommal. Jelenleg egy kis, 36 főt foglalkoztató kft-nél dolgozom Verőcén, mint betanított munkás. Nagyon sűrűn járok le Újfaluba az idős édesanyám és a kedves volt szomszédaim miatt. Szeretem az embereket.

Köszönöm a lehetőséget és az alkalmat, hogy saját magam számára is nyilvánvalóvá válhatott, mit is jelent nekem Újfalu.

Üdvözlettel: Miskolciné Kristóf Teréz, Nagymaros

Miskolciné Kristóf Teréz pályamunkája:

Haza indulok

A peronon állok, és amíg a vonatra várok, nézem a tájat, amely mindig rabul ejt a szépségével. Északon a Börzsöny öltözött ezüstbe, délen a Pilis erdei vettek fel hóruhát. A hegyek között a Duna hömpölyög méltóságteljesen. Milyen gyönyörű e táj. 3 éve élek a Dunakanyarban, a legcsodálatosabb helyen, mégis kicsit üres az életem. Hiányoznak az újfalusi utcák, a terek, az évtizedek óta mozdulatlan házak, de vágyom látni az újat, a szépülő Újfalut is.

Szeretem a várost, hisz 48 év alatt eggyé váltam vele, és akiket megkedveltem, megszerettem ott élnek Berettyóújfaluban. Sűrűn hazajárok, a sok emlék visszahúz. Szeretek beszélgetni régi osztálytársakkal, akik láttak kisgyermekként, szégyenlősen, szemlesütve járni; a tanáraimmal, akik ennyi év után is örömmel emlékeznek velem a régi szép időkre; a jó barátokkal, akikkel együtt sok mindent megéltünk. Hiányoznak a régi szomszédaim, a volt munkatársak, a zöldséges és megannyi ismerősöm, akikkel nap, mint nap jókat beszélgettem vagy csak örömmel fogadtam vidám köszöntésük. Ott bárhova nézek mindenhez emlék fűz: A régi ÁFÉSZ nagyterem, ahol zánkai nyaralást nyert az őrsünk; A zeneiskolánk, ahol az a kedves fiú tanult, akiért úgy sajog a szívem...

Ismerem az utcákat, az épületeket. Tudom mi állt egykor a rendőrség helyén, láttam, hogy nőttek ki a földből a lakótelepek. A szemem előtt épült, szépült Újfalu. Itt születtem, itt él az édesanyám, aki mindig haza vár. Szeretem a temetői csendjét, ahol fájó szívvel egyre több sírnál gyújtok gyertyát.

Ha ma is ott élnék nem, tudnám milyen az ismerőseim nélkül élni a mindennapjaimat. Talán nem tudnám mekkora erőt ad egy-egy találkozás velük.

Nekem Újfalu a múltam, a jelenem, a jövőm, és  a hely ahová majd megpihenni térek.


Bemutatkozás:

Jakab Dóra Csilla vagyok, 15 éves és természetesen Berettyóújfaluban élek, itt születtem! Nagyon szeretem Újfalut és a lakosait. Lehet "kicsi", nem tökéletes, de a miénk és így szeretem!

Imádok fotózni, így a mostani munkám is fényképekből áll.

Jakab Dóra Csilla pályamunkája:


Bemutatkozás:

Nagy Sándor vagyok. Berettyóújfaluban, 2004 óta a Bihari Természetbarát Egyesület () alapítótagjaként és titkáraként: sport, kulturális és és környezetvédelmi programokkal öregbítjük a város hírnevét. 2010-ben szerveződött a Berettyó-parti Baráti Futás elnevezésű csoportunk, akikkel közösen futunk, sétálunk bringázunk a Berettyó-parton a sportot a mozgást az egészséges életet részesítjük előnyben.

A városban több rendezvény segítésében is részt vettem, rendeztem. (Criticall Mass 2009-óta, I. Szélső Érték Természetbarát Találkozó 2012, Fa ültetések a Föld napján a helyi általános iskolákban 2010-2011, szemétszedő akciók (Berettyó-part, Népliget, Herpályi Monostorrom környékén 2006-óta), Önkéntes nap, Berettyó-parti Baráti Futások 2010-óta, Fuss, kocogj, bringázz a görkorizz velünk a kerékpárúton 2011, Hulló csillagok Éjszakája a Berettyó-parton 2009-óta)

"Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban."
(Gandhi)

Nagy Sándor pályamunkája:

A Berettyó Hír szülinapi pályázatának eleget teszek,

tollat ragadok, és rímelgetek.

Berettyóújfalu, város,

mert, aki nálunk jár, most

az látja, hogy nem is falu,

hanem város…

Nadányi  Zoltán, „Faluvárosa” kiemelkedett,

nőttön-nőtt és bővelkedett,

Egyet-mást magába kebelezett.

Strandfürdő, Termálliget,

„Kiserdő”, Csónakázó-tó, Népliget.

Bár merre is járunk,

szép helyeket látunk.

Mozi, Rendezvényház,

Buszállomás, Baptista Imaház,

és új tetővel van befedve,

a református templom teteje.

Az újkőkori ember hogyan vadászott?

Milyen volt a vízi világ, kik voltak a pákászok?

a háborúkban mik történtek,

megjeleníti a „Játék-Had-Történet”.

Hogy milyen is egy jó gazdasszony? Meglátja,

aki a Bihari Múzeumot bejárja.

De ha valaki a könyvtárat keresi

a volt községházában megleli,

mely ma a Sinka István nevet viseli.

Néptánc, modertánc, ének-zene,

melynek a művelődési központ a helyszíne,

a Bajnóca, a Piruett, a Szederinda csoportjait itt leled,

ha próbáikon őket megkeresed.

Világszerte bármerre is zenélnek,

minősítésekkel, díjakkal hazatérnek,

az Ifjúsági Fúvószenekar nevét, mindenki kívülről fújja,

előadásaikat örömmel hallgatjuk, újra- és újra.

Ha a sportot, mozgást szereted,

városunkban egyesületünk sokaságát megleled.

Ha futsal meccset rendeznek,

a lelátók igen gyorsan megtelnek.

Akik a dobogó felső fokáig meg sem állnak,

a hálóba gólokat csak úgy dobálnak,

ők a kézi labdás lányok-srácok,

nagyon büszkék vagyunk rátok.

Gyors, mell, hát vagy pillangó,

úszóinknál is cél a dobogó.

Egyesek  futnak, bringáznak, túráznak vagy falat másznak,

de nagy rajongó tábora van a zumbának vagy hastáncnak.

Akik erejükből kikelnek,

nehéz súlyokat emelnek.

Városunk eseményeit, programjait megleled,

ha a Berettyóhír.hu-t megkeresed.

Már nem is keresem a rímeket,

inkább megnézem a Berettyó-híren a szülinapi híreket.

Hogy kinek mit jelent a város ? Nem tudom!

Nekem az életem, és az otthonom…


 

You have no rights to post comments