artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az aktív szerelmi élet sokszor nem párosul tudatos védekezéssel. Vajon mennyire ismerik a magyar férfiak a védekezési módszereket? A cikkben szereplő vicces videókból kiderül.

 

 

 

"Szeretünk szerelmeskedni, de felelőtlenek vagyunk" - derül ki egy friss felmérésből, amelynek eredményeit a oldalon részletesen olvashatjátok. A szex - annak ellenére, hogy a televízióból és a magazinokból ömlik ránk a szexuális tartalom - még mindig kényes és tabutéma idehaza, legalábbis, ha a védekezésről van szó. Az óvszer használatának fontossága - szerencsére - már valamennyire beleivódott a köztudatba, de az, hogy milyen más védekezési módszerek is vannak, azt már jóval kevesebben ismerik.

Dr. Pozsgay Csilla, az MSD Pharma Hungary Kft. orvosigazgatója szerint nem állunk túl jól a családtervezés kérdésében, még mindig rengeteg hazánkban az abortuszok száma. „Bár a magyarok nagyon aktív szexuális életet élnek, még mindig nem elég tudatosak a családtervezés kérdésében. Éppen ezért kell bővíteni a lakosság ismereteit a megbízható fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatban, hogy ez által egyre kevesebb abortusz és egyre több tervezett terhesség legyen hazánkban. A művi terhesség-megszakítás nagyon komoly lelki és egészségügyi megterhelést, kockázatot jelent a későbbi gyerekvállalás szempontjából, mégis 40 eset jut 100 élve szülésre. Ha tudatosabbá válunk és a tudatos védekezéssel elkerüljük a későbbi szövődményeket a következő évtizedekben akár milliókkal növelhetjük az ország népességét.”

Éppen ezért felkértek öt, szexuálisan aktív fiatal férfit a Magyarországon is kapható több mint 99%-os megbízhatóságú női fogamzásgátló eszközök tesztelésére. Az urak reakcióiból kiderült, hogy a módszerek többségét egyáltalán nem ismerik, és elképzelésük sincs a használatukról. A hüvelygyűrűről például első ránézésre azt gondolták, hogy nekik találták ki, és a spirált sem kötötték egyértelműen a nőkhöz. Az alábbi vicces videókban láthatjátok az első reakciókat.

VIDEO: Férfiak vs. női fogamzásgátlók

VIDEO: Férfiak vs. női fogamzásgátlók - a hüvelygyűrű

VIDEO: Férfiak vs. női fogamzásgátlók - a spirál

VIDEO: Férfiak vs. női fogamzásgátlók - a tabletta

VIDEO: Megszakított közösülés a férfiak szemével

Igaz, hogy ezeket az eszközöket a nők használják, de a fogamzásgátlás a párok mindkét felének éppúgy fontos, a férfiaknak is tisztában kell lenniük a lehetőségekkel. A felmérésből az is kiderült, hogy a védekező férfiak sem elég óvatosak: közel az egyharmaduk a másik félre bízza a kérdést, és nem figyel oda arra, hogy a módszer biztonságos-e. Míg a nők egyharmada szorong, ha nem elég megbízható az alkalmazott eszköz, a férfiaknak csupán az egyötödével fordult már elő, hogy nem tudták teljesen elengedni magukat emiatt. Ezeket a kérdéseket igenis fontos megbeszélni egy jól működő párkapcsolatban.

„A férfiak tájékozatlansága egyértelműen a nem megfelelő szexuális felvilágosításnak tudható be. A magyar társadalomra jellemző szemérmesség már a nemi érés időszakában tévútra terelheti a fiatalokat: a szülők az iskolától várnák a serdülők megfelelő tájékoztatását, így leginkább a szexualitásról hamis képet festő felnőtt filmek jelentik számukra a tájékozódási forrást. A legtöbben harmincas éveikre sem sajátítják el a biztonságos nemi élethez és az örömszerzéshez szükséges ismereteket.” – mutatott rá a tájékozatlanság okaira Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. Azonban, hogy jó szájízzel zárjuk a cikket nézzétek meg a felvételekről készült jó hangulatú werkvideót is.

VIDEO: Férfiak vs. női fogamzásgátlók - werk

Ha szeretnétek pontos és elfogulatlan véleményt, tanácsokat, akkor keressétek fel a oldalt, a mindennapi csajos posztokért pedig kövessétek az oldalát, ahol hasznos és kikapcsolódásra alkalmas posztokat találhattok nap, mint nap.

Forrás:

You have no rights to post comments