artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Vasárnap délután, amikor már elkészítettük a gyereket iskolába és túl vagyunk a vasárnapi ebédet követő rendrakáson, szánjunk magunkra időt!
 
 
 
 
 
Nem győzőm hangsúlyozni az énidő fontosságát!  Este vagy délután vessétek bele magatokat egy igazi kényeztető-szépítő szeánszba! Ha együtt élsz a pároddal nyugodtan adj neki kimenőt ma estére a haverokkal!   Ha viszont nincs kedve kimozdulni, készítsd fel arra, hogy ma este nem tudsz vele foglalkozni, mert ma végre MAGADDAL fogsz! Magyarázd el neki, a kedvéért is szépülsz, de ennek az az ára, hogy tudj magadra időt fordítani. Ha másként nem működik, zárkózz be a fürdőszobába és hallgasd közben a kedvenc zenéidet!
 
Sok nő azt mondja, azért vagyok ilyen, mert nincs pénzem elmenni kozmetikushoz, manikűröshöz, fodrászhoz. Nos, ebben látok némi igazságot, de valljuk be, sokszor csak kifogás, mert úgy vagyunk vele, jól van ez így!  Nem kell ez, amúgy is, minek?
 
Hölgyeim!
Magunkkal igenis kell foglalkozni, adni kell magunkra!  Persze nem lehet mindig toppon lenni, de miért is topisodunk el ????   Az ugye rosszul esik, ha a párunk egy csinos hölgyet megnéz az utcán? Jajj, arról ne is beszéljünk, hogy vannak olyan nők - én csak „vadászkutyáknak„ hívom őket - akik arra szakosodnak, hogy párkapcsolatban élő férfiakat ejtenek zsákmányul. 
 
A másik dolog; hol is jár az önbizalmunk?  Hogyan legyen, amikor zsírfoltosan gyűrötten mászkálunk? Nem nagy dolgokat szedtem össze, magam előtt tartottam a következő mondást: „Nem mindig a drága a legjobb” – nagyanyáink is tudták, hogyan tegyék magukat kevés pénzből vonzóvá. 
 
Rajtunk múlik! Hajrá, énidőre fel!
Ne felejtsétek el! Minden apróság, amit azért teszel, hogy szebb legyen a külsőd, a lelkednek is jót tesz!   Nem beszélve arról az értékes minimum egy óráról, amit ma csak és kizárólag magadra szántál!  Ha csak annyi hatása lesz a dolognak, hogy szép manikűröd miatt holnap magabiztosabban mutogatsz a munkahelyeden vagy szebben ragyog az arcod az arcradírozás után,  már megérte!
 
Lássuk csak, íme néhány ötlet, amelyek közül jópárat én is minden hétvégén megcsinálok.
 
Citromlé a szép körmökért
A félbevágott citrom kiválóan alkalmas arra, hogy körmeidet masszírozd. A citromlé kifehéríti az elszíneződött körmöket, a körömágyat pedig szépen puhítja.
 
Méz a puha ajkakért
Finom, ragadós, és magas szőlő-, valamint a gyümölcscukor-tartalma miatt jól megköti a nedvességet. Ezen kívül inhibint tartalmaz, ami gyulladáscsökkentő hatású, így gyorsan gyógyítja a kisebb repedéseket. Kiszáradt ajkaink ismét puhák lesznek. Egyszerűen tegyél  egy kicsit belőle alsó és felső ajkadra egyaránt, majd a nyelveddel simítsd el!
 
Kanalat a fáradt szemekre
Hűts le két evőkanalat, és a domború oldalát tedd  öt percre a szemhéjadra! Közben mozgasd valamennyire: először föntről lefelé, azután jobbról balra!
 
Hidratáló pakolások:
Uborka: Ha szeretnél egy hidratáló és frissítő pakolást, reszelj le egy uborkát. Ha zsíros a bőröd keverd össze ugyanannyi joghurttal, ha száraz, akkor pedig tejföllel. Rakd fel vastagon az arcodra, nyakadra és a dekoltázsodra.
 
Mézes túrós pakolás: A méz-túró keveréke kitűnő hidratáló. Két evőkanál túróhoz adjunk egy evőkanál mézet. Vigyük fel a dekoltázsra és a nyakra, és körülbelül 20 perc múlva mossuk le langyos vízzel. A méz gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért tápláló és feszesíti a bőrt.
 
Sós bőrradír: Három evőkanál sót keverj össze egy kis kávézaccal úgy, hogy sűrű masszát kapj! Dörzsöld át finoman a bőröd, garantáltan pihe-puha lesz!  (A kozmetikusom  ajánlásával!)
 
Arckrém a töredezett hajvégekre: Töredezett a hajad, és már semmilyen kúra nem használ? Mielőtt még nekiesnél  ollóval, mindenképpen dörzsölj a végekbe egy kis arckrémet, az majd stabilizálja  őket!
 
Olaj a sima ujjvégekért: Durva ujjvégek, töredező körmök? Ideje olajban fürödni. Legalább hetente egyszer néhány percre mártsd be ujjaid egy kis langyos olívaolajba. A bőr ettől megpuhul, a körmök pedig rugalmasabbak lesznek.
 
Grapefruit a szép arcbőrért: Elfogyott az arctonik? Kiváló természetes helyettesítője lehet a grapefruit, amely mivel kevésbé savas mint a citrom, érzékeny bőrre is alkalmas.
 
Sört az igénybe vett hajra: A sör igazi csodaszer, amely a hajat nem csupán frissíti és könnyen formázhatóvá teszi, hanem kiváló szilárdító hatása is van. Hajmosás után önts a fejedre  egy kis világos sört, és oszlasd  el a hajadon egyenletesen. Nyugodj meg, a hajad nem lesz ragacsos, és a sör szaga is rövid időn belül elmúlik.
 
Sav a selymes hajért: Balzsam helyett megteszi egy kis ecet is. Hajmosás után, öblítéskor egyszerűen önts rá egy kicsit a hajadra. Ettől csillogó és selymes lesz.
 
Jeges dekoltázs: Ha az a bizonyos nyak és mell közötti rész sápadtnak tűnik, csodákat tehet egy jeges masszázs. Kis, körkörös mozdulatokkal haladj végig rajta, melynek következtében serken  a vérkeringés, rózsaszínű lesz a bőr. Fontos: előtte jól krémezzük be a bőrt.
 
Fogkrém a pattanásokra: Nem a legideálisabb megoldás, de jobb, mint a semmi: egyszerűen fogpasztát kell kenni arra a szörnyű pattanásra. A legtöbb ugyanis kalcium karbonátot tartalmaz, ami fölszívja a zsírt és a nedvességet, így a pattanás könnyebben kiszárad. Ha a tubusban még egy kis cinkszulfát is van, akkor a hatás még jobb lesz.
 
Tojásfehérje a feszességért: A tojásfehérjéből készített maszkok rövid, ám annál erősebb hatással bírnak: feszessé teszik a bőrt. A feszülés azonban nagyon erős, ezért nem szabad heti két alkalomnál többször alkalmazni. A fölveretlen tojásfehérjét közvetlenül vigyük fel az arcbőrre, hagyjuk megmerevedni, majd tíz perc múlva langyos vízzel öblítsük le.
 
Saját kedvencem:
1 evőkanál  só 
1 evőkanál olívaolaj
Alaposan keverd  össze a  hozzávalókat  (nedves  homok  állagú  lesz). Vidd  fel  az  arcodra, finoman  dörzsöld  át  az  arc teljes felületét. Nedvesíts  be a kezed így  a sót  könnyen letörölheted,  de még várj  4-5 percet, hogy  az olívaolaj  megtegye  hatását.  Az olajat meleg szappanos vízzel  tudod lemosni az arcodról. 
 
Hétvégi  énidős  szépítkezős  szeánsz menetrendje: 
1. Tedd fel a  hajadra   a pakolást!
2. Tedd  rendbe a  kezeidet!
3. Mosd le a megfáradt  körömlakkot, masszírozd át a testradírral,  hogy  igazán  puha legyen, majd ezután  reszelgesd meg a  körmeidet!
4. Radírozd  át  az arcodat! Ha  bejött  az érzés ismételd  hetente!
5. Irány a  zuhany!  Radírozd át  a  testedet is,  majd mosd le  jó  alaposan  a  radírt és a  hajpakolást is!
6. Miután kijöttél  a  zuhany alól,  alaposan  kend  be magad  testápolóval és  bújj bele  valami  igazán kényelmes és  pihe-puha  pamutruhába!
7. Tedd  fel  az ápoló  arcpakolást!
8. Lakkozd ki  körmeidet, egy jó  kis trendi  lakkal,  vagy épp  ami neked   szimpatikus.
9. Ülj a  tévé  elé, vagy  olvasgass egy kicsit, amíg megszárad  a lakkod!  A  lényeg ne  kapkodj, nem  sietünk  sehova!
10. Ha  úgy  érzed, már tuti  száraz  a  körömlakkod,  akkor várj  még  5  percet…
11. Mosd le az  ápoló  arcpakolást  és  tegyél  fel  egy ápoló  éjszakai  hidratáló  krémet!
12. Zsebeld  be a  párod,  és  másnap a  kollégáid elismerő  pillantásait !
 
 
Remélem  sikerült  néhány  jó  ötletet  adnom,  és várom, osszátok meg velem,  Ti  milyen  apró  női praktikákat szoktatok  használni ?
 
Jó énidőzést  Hölgyeim!
Aisz
 

You have no rights to post comments