artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mi nők, szeretjük, ha odafigyelnek ránk. Szeretjük, ha vonzónak tartanak bennünket. Szeretjük, ha megjegyzik, milyen csinosak vagyunk. Szeretjük, ha tetszünk – akár a párunknak, akár általánosságban: a férfiaknak. 

 

 

 

Sokat hangoztatott frázis: „A lényeg a belső.” Mégis, elsőként a külsőnk alapján ítélnek meg minket, azzal hívjuk fel magunkra a figyelmet, vagy éppen ellenkezőleg. Ez sajnos így van, még ha sokan tagadják is. Arról azonban, hogy milyen az igazi női szépség, már megoszlanak a vélemények. 

Öt  különböző,  igazán  kedves  Férfival beszélgettem el, hogy kiderítsem, melyikük, hogyan látja a női szépség fogalmát. Igyekezvén láttatni a véleményük közti hasonlóságokat és eltéréseket. Imre  (36), Laci (29)  Lali (32)  István ( 49 ) és Roland ( 25)  készséggel megosztották velem nézeteiket, és talán némi segítséggel szolgálhatnak önmagunkkal, és az önmagunkkal ápolt viszonnyal kapcsolatban. 

Milyen az ideális nő? 

Imre:  Egy ideális nő számomra az aki minden helyzetben képes  higgadt, és kedves lenni ! A mai nőkre hatalmas teher nehezedik! Első a család, a munkahelyén is helyt kell tudnia állnia, ami manapság sem könnyű! Aki képes reggeltől estig a munkahelyén biztosítani a helytállás , és este a családra , a gyerekekre, a párjára is tud türelemmel figyelni , az számomra mindenképp NŐ !

Laci:  Fú,hát az a helyzet, hogy az első kérdés az teljesen szubjektív! Mindenkinek más és más. Sok mindentől függ, temperamentumtól beállítottságtól, érdeklődési körökről stb.

Lali: Számomra a mindenkori párom az ideális, hát épp azért vagyok vele.

István: Számomra nagyon fontos, hogy egy nő kiegyensúlyozott és családcentrikus legyen. Mindenképpen jó humorú, és nem utolsósorban vonzó küllemű. 

Roland: Legyen benne  valami...


 

 

Számít a külső? 

Imre: Számít a külső , hisz egy nő is jobban érzi magát a bőrébe , aki sportol és add magára , ha elégedett a külsejével szerintem, ez kihat a belső lényére is , és ezt a környezete is észre fogja venni .

Laci: Külső? Számít! :)

Lali:Nálam nem ezen van a hangsúly, sokkal inkább a nő egészén, mondjuk úgy, hogy az összhatás számít nekem.

István: Szerintem elég, ha egy dolog megragadja a figyelmemet – egy szép vonalú száj, vagy igéző szemek. Utána a külső jellemzőkről a belső tulajdonságokra helyeződik a hangsúly. Ezek sokkal lényegesebbek. 

Roland : Igen.

 

Mit néz meg először egy nőn?

Imre: A szemét és az arcát. Valahol egy nőnek a nőiessége mindenképp a belső énjén tükröződik ki.

Laci: Legelőször az összhangot nézem meg, és  az arcán a mosolyt! Ha nincs, nincs összhang!!

Lali: A szemeit, majd jön az összhatás "értékelése".

István:  Az arcát. Egy szép szempár nagyon meg tud fogni, de egy bájos mosoly is nagyon csábító lehet. 

Roland: Első benyomás, ha azt lehet nézni egyáltalán.

 

Közhellyé vált, hogy: „A lényeg a kisugárzás!” 

Imre: „A lényeg a kisugárzás! ”- Egyáltalán nem közhely ,hogy fontos-e a kisugárzás !!

Laci:  Neeeem  egyáltalán nem.

Lali: Nagyon   fontos  és  nem  közhely.

István:  Igen  fontos ! Egy nőnek  legyen  kisugárzása, ha nincs   lehet akármilyen jó  nő nem érdekel.  Számomra  fontos még, hogy sejtelmes  legyen. Az  inspirál, hogy jobban megismerjem őt. Ám sajnos sokszor csalódunk, mert nincs meg az a mélység, ami hívogatott. 

Roland : Ha a lényeg azt jelenti, hogy fontos, sőt nagyon fontos, akkor bármennyire közhely, de igaz: ha nincs kisugárzás nehezen alakul ki pozitív benyomás, ami előre viszi a társadalmat.

 

Miben kellene változtatniuk a nőknek önmagukkal kapcsolatban? 


Imre: Merjenek nők lenni !

Laci: A nőknek amin változtatniuk kellene, az nem más, mint a saját maguk elfogadása És el kellene hagyniuk a másnak való megfelelés gondolatát!

Lali: Abban, hogy maguk miatt legyenek nők és ne miattunk férfiak miatt.

István: Nincs két egyforma nő, de szerintem a probléma mindig belülről fakad. A megfelelési kényszer, és az önsanyargatás mind ilyen dolog lehet. 

Roland: Fogadják el, hogy önmaguk és képesek mindenre. Ne legyenek megalkuvók és ne szolgáljanak ki mást értelmetlenül és megszokásból. És ne féljenek a szokatlantól.

 

Szinte nincs olyan nő, aki tökéletesen elégedett lenne magával. Mi lehet ennek az oka?


Imre: Szerintem nem baj az ha valaki nem elégedett valamivel, hisz ha akar, szerintem tud rajta változtatni! Az a legfontosabb, hogy ő legyen elégedett magával a legjobban !

Laci: Főként azt, hogy a nők először a nőknek akarnak megfelelni! És nem a pasiknak ill. maguknak! Pedig elsősorban saját maguknak kellene megtalálniuk a saját lelki békéjüket és akkor nem törődnének azzal, hogy másoknak mit kellene mutatniuk magukból! Pedig ahhoz, hogy valaki másoknak tetszen, először saját magának kell, hogy tetszen. Innen ered a kisugárzás!

Lali: Épp ezért, mert folyamatosan olyan külső elvárásoknak próbálnak megfelelni (barbi baba-pláza cica effektus) amiknek sokszor képtelenség, és utána jön a csalódottság érzése. Csak közben az én-képük sérül.

István: Talán az, hogy külső forrásokból merítik az önbecsülésüket, és azt, hogy mi, hogyan lenne helyes. Csak arra hagyatkoznak, hogy másoknak mi a szimpatikus. 

Roland: Lehet a megbecsülés hiányából eredeztethető, de ennek még utána kell néznem.:)

 

Van értelme a kínzó fogyókúráknak és a fárasztó edzéseknek? 

Imre: Mindenki találja meg a maga számára legideálisabb fogyókúrázási , vagy alakformálási módot! Szerintem lehet élvezni is az edzést ha valaki megtalálja azt a sportot ami neki örömet okoz , vagy azt a diétát amiben kedvét leli , és neki nem megerőltető. Kínozni magát nem szabad!

Laci: Az csak akkor jó, ha a fogyni vágyó jól érzi tőle magát! De szerintem a fárasztó edzés csak annyival jobb, hogy akkor endorfin hormonok szabadulnak fel! És nem hanyagolódik el a test! Viszont a fogyókúra az nem termel boldogság hormont!:) Szóval nincs értelme szerintem.

Lali: A kemény fogyókúráknak és edzéseknek nincs, nem is egészségesek. Itt is létezik az arany középút. Nem is annyira egészséges étkezéssel és nem is annyira sok edzéssel igen is lehet egy természetesen szép testalkatot kialakítani, amiben már jól érezzük magunkat.

István: Általában nincs, ha csak azért van, hogy „trendibbek” legyenek. De lehet, hogy valakinek pont ez segít, hogy visszanyerje testi és lelki egyensúlyát. Ez esetben támogatom a dolgot, mert van értelme. Ha azonban csupán hiúsági kérdés, és már túlzásba viszik, akkor felesleges, sőt egészségre ártalmas is lehet! 

Roland: A kínzó fogyókúrának nem biztos, hogy van. A fárasztó edzésnek igen.

 

Mennyire fontos, hogy egy nő természetes legyen?


Imre: Igen nagyon fontos! Maga a természetesség is egyfajta kisugárzás.

Laci: A természetesség mindenkinek a személyes döntése alapján mondható fontosnak! Szerény személyem szerint, aki feltűnően sok sminket pakol fel az arcára, az sokmindent eltakar a saját énjéből! És szerintem másnak akar látszani, mint aki valójában! Nem azt mondom, hogy nem kell a festék mert sokmindent ki lehet emelni, ami szép! És egyfajta magabiztosságot kölcsönöz viselőjének! Most a szilikonra nem térnék ki, az hosszadalmas lenne. Na dióhéjban ennyi.

Lali: Számomra mennyire fontos, a nő természetessége? Nekem fontos. Szerintem egy fa mindig is szebb lesz mint egy pet palack.:) 

István: Abszolút. Nem tetszenek a plasztikcicák (műmell, kacsaszáj, stb.) Természetesen, ha a műtétnek korrigációs, vagy egészségügyi okai vannak, abban semmi kifogásolható nincs. Szerintem a férfiak nagyon hamar rájönnek, ha egy nő valamiféle szerepet játszik. Nem szeretik, de könnyedén visszaélhetnek vele. 

Roland: Nagyon!

A válaszadók megpróbálták a saját szemszögükből láttatni a harmonikus szépségideál kérdését. Akárcsak Hófehérke esetében, a való életben is az igazi szépség belülről fakad. Ha egy nő kiegyensúlyozott, természetes és ápolt, már csak egy kis mosoly hiányzik ahhoz, hogy ő legyen a tökéletes szépségideál. Tehát  hölgyeim   a  válaszok  adottak,  nincs más  dolgunk  csak  elolvasni és  elgondolkozni  rajta.

Uraim, megtiszteltetés volt. Köszönöm  szépen!

Aisz

You have no rights to post comments