artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A férfi szívéhez a gyomrán át vezet út, és a nőnek a konyhában a helye?  Megkértem három berettyóújfalui pasit, válaszoljanak néhány kérdésemre ezzel kapcsolatban.

Levente: vállalkozó, 32 éves és arra jött rá, hogy sokkal fontosabb az én-idő

Lajos: 31 éves,  foglalkozását nézve védelmező-problémamegoldó :)

Reuben: 35 éves, jelenleg 2 állás között van

 
Nos, jöjjenek a kérdések:
 
1. Otthonosan mozogtok a konyhában?
 

Levente: Igen

Lajos: Személy szerint nem érzem magam elveszve a konyhában... szóval igen... otthonosan mozgok.

Reuben: Nem

2. Ha a barátnőtök főz, kiveszitek a részeteket a munkából?

Levente: Igen, mert főzni jó! Egy csomó lehetőséget ad.

Lajos: Először is felajánlom a segítségemet (vannak, akiket zavar, ha láb alatt vagyunk). Pedig egy kis segítséggel bármi "kisülhet" a konyhában. Ha megengedi, kiveszem a részem.

Reuben: Igen, ha van kivel, akkor persze, segítek Neki / NB1-es segéd vagyok

3. Mennyire fontos, hogy a párotok tudjon főzni? Vonzóbb attól egy lány, hogy isteni kajákat készít?

Levente: Vonzóbb, de nem biztos, hogy ez a lényeg. Tekintve, hogy nem halnék éhen, ha nem tudna főzni, bár kétségkívül fontos

Lajos: Nem életbevágó, hogy tudjon főzni, de azért mégis csak jobb, ha néha-néha vár egy kis meleg étel az asztalon. Lehet pozitív, ha isteni kajákat tud készíteni, de a személyisége fontosabb...nálam .

Reuben: ALAP! Igen

4. Tegyük fel, hogy a barátnőtök vacsorát főzött, és eléggé elszúrta, hogy reagáltok rá?

Levente: Semmi. Úrnak születni kell

Lajos: Először is attól függ, mennyire reagálja le a kudarcot. De minden esetben valami olyannal próbálkoznék, ami dob a hangulatán és rávenném az ismétlésre mivel a "finomabb" verziót is kipróbálnám!

Reuben: Igyekszem fintorok nélkül megenni, és ha Ő nem teszi szóvá, akkor én nem hozakodok elő az étel milyenségével kapcsolatban - és persze már jártam is így.

5. Melyik nemzet konyhája jön be nektek legjobban?

Levente: mediterrán. spanyol, olasz, francia...

Lajos: a Magyar...(Nemzeti...pfff )

Reuben: Sajnos még nem ettem mindegyikből, de amiket kóstoltam, azok jók voltak (mexikói, olasz, kínai, indiai, mediterrán...) de persze a magyar konyha a legjobb!!!

6. Melyik ételel lehet bármikor levenni titeket a lábatokról?

Levente: Nincs ilyen. Bármi lehet finom, és nem ez a döntő.

Lajos: Engem momentán egy sült krumpli-tükörtojás kombinációval is meg lehet zsarolni!

Reuben: Hmmm, bár nem pont a kis hazánk büszkesége, de egy JÓ gyrossal bármikor!!!

7. A randikalauzok szerint, ha a lány a harmadik randin főz a pasinak (és jól sikerül), meg is szerezte magának. Szerintettek van ennek valóságalapja?

Levente: Ha konyhai szexel végződik vagy kezdődik igen!!!  ez csak vicc volt. Szerintem nincs, de maga a konyha fontos hely véleményem szerint. És ott eldőlhet sok dolog, de nem hinném, hogy ezzel meg lehet szerezni valakit.

Lajos: Szerintem a randi számában és magában a főzés gesztusában már ott a válasz... fogalmazhatjuk úgy, hogy igen van valóságalapja

Reuben: Talán igen (de akár már az 1. randin is nyugodtan főzhet) ha előrukkol valami pasit lehengerlő étellel, viszont egyéb dolgok is számítanak ahhoz, hogy egy nő 'megszerezze' az általa kiszemelt pasit magának.

8. Egyébként odafigyeltek arra, hogy egészséges ételeket egyetek?

Levente: Inkább igen, illetve az utóbbi időben igen...

Lajos: Igen odafigyelek...de a szinte elkerülhetetlen egészségtelen kajákból csakis a szükséges minimumot eszem-iszom meg.

Reuben: Igen, általában igen!

 

Hölgyeim, néhány jó tanács a fentiekből következtetve:

Végy egy nyugodt hétvégét és egy szakácskönyvet. A könyv azért fontos, mert a férfiak fantáziája elég egysíkú ezen a téren. Ismert számukra a különböző sültek és köreteik, egyszerűbb levesek, főzelékek, és itt véget is ér a sor. Egy szakácskönyv ennél sokkal szélesebb lehetőséget kínál a választásra. A hétvége jó, mert nem kell rohanni, és van lehetőség aprólékosan kiélvezni az együtt töltött időt.

Az első fűszer legyen a fantáziád. Az ételneveket ne csak felsorold, mint választható lehetőségeket, mert azt a választ fogod kapni, hogy: „Nekem mindegy.” Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, nézz ünnepi ételeket. Meg fogod tapasztalni, hogy nem olyan különlegesek, csak apró eltérésnek köszönhetik kiemeltségüket.

Ezt követően minimalizáld a vásárlással töltött időt. Az előkészületek során adj feladatot a párodnak, de ügyelj arra, hogy ne érezze feladatnak. Tartsd szóval, dicsérd meg az ügyességét, vagy irányítsd a mozdulatait.

Adj a folyamathoz hangulatot. Választhatsz humor, meghittség, szenvedély között. Ezeket ízlés szerint vegyítheted is.

A főzés mellett a hangulatnak megfelelő terítéket is elkészíthetitek. Lehet az akár ünnepélyes is, mindegy, van-e alkalom. Ha nincs, és a partnered rákérdez, mondd nyugodtan, minden nap ünnep lehet, csak akarni kell.

Évődj, incselkedj a konyhában elveszettként bolyongó férfival, de ne undokul, inkább humorosan, szeretettel telin. Ha elkészült az étel, és kész a terítés, minden falaton érezni lehet majd a főzés hangulatát.

És utána… Nos, a hangulat, és a lehetőség már adott…

Ha azt gondoljuk, ennyi elég is a férfiak megtartásához, hát tévedünk. A gyomor csak egyetlen szerv, bár az egész része. Tudjuk, hogy a férfit a férfiúiságával lehet igazából megtartani. Azt kell legyezgetni, magasztalni. De igaz az is, hogy a nő hiába akarja az ilyen hangulatot, alkalmat, ha a férfi nem partner ebben. Mindenkinek meg kell találnia a megfelelő lehetőséget, helyzetet, hogy ne csak a gyomra miatt maradjon a kapcsolatában benne  a  férfi.

Jó főzőcskézést a párotokkal!

 Aisz

You have no rights to post comments