artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Miként változott az elmúlt években a terhesgondozás? Változtak-e a szűrővizsgálatok? Melyek a kötelező vizsgálatok, és milyen kiegészítő vizsgálatok kérhetők a kismamáknak? Kékesi Annával, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum biológusával beszélgetett az Intima.hu, női egészségportál vezetője, Matics Kata. 

“Emlékeimben még él, mennyire elveszettnek éreztem magamat kismamaként a szűrővizsgálatok sokaságában! Az Intimához érkező kérdések alapján úgy tűnik, nem csak nekem lett volna/lenne szükségem útmutatóra; sokan keresnek, kérdeznek a genetikai szűrésekkel kapcsolatban egészségportálunkon és a Facebookon is.” – mondja Matics Kata, az Intima.hu egészségportál alapítója, mely igények kapcsán nem csak ez a videó, hanem egy átfogó tájékoztató oldal is készült, mely összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a szűrésekről a kismamák számára.

A 20 perces videóban, főleg a vizsgálatok hátteréről és jelentőségükről tudhat meg sokat az érdeklődő kismama. A Kékesi Anna biológussal készült interjú többek között az alábbi témákat érinti:

- melyik genetikai vizsgálatok kötelezőek,

- melyek az erősen ajánlott – de sajnos államilag nem finanszírozott – szűrések

- hová javasolt menni genetikai szűrésre,

- mit jelentenek a kis, közepes és nagy kockázatú eredmények,

- hová fordulhatnak a kapott eredményekkel az érintett várandósok.

A videóban szó esik a kombinált szűrésről, a NIPT tesztekről és az azok közötti különbségekről, arról, mikor szükséges az amniocentézis, vagyis a magzatvíz diagnosztikai vizsgálata és arról is, hogy mi a teendő, ha az adott vizsgálaton markáns eredmény született.

Az interjú IDE kattintva érhető el!

You have no rights to post comments