artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ha túlsúlyos vagy elhízott vagy, fogyókúra előtt keresd fel kezelőorvosodat, hogy javaslatokat kapj a biztonságos fogyáshoz és megtudd, van-e olyan kísérőbetegséged, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a fogyást, amíg nincs megfelelően kezelve! Nőgyógyász-endokrinológusunk összegyűjtötte, milyen kivizsgálások várnak rád!

A testtömeg indexet (BMI) széles körben használják egyszerű és megbízható módszerként annak megállapítására, hogy egy személy testsúlya megfelelő-e a magasságához képest.

A legtöbb felnőtt számára a 18,5 és 24,9 közötti BMI azt jelenti, hogy egészséges testsúlyúnak számít. A 25 és 29,9 közötti BMI-vel rendelkezőket túlsúlyosnak, a 30 feletti BMI-vel rendelkezőket pedig elhízottnak tekintik.

Míg a BMI a legtöbb ember számára hasznos mérés, nem mindenki számára pontos.

Például előfordulhat, hogy a normál BMI-pontszámok nem pontosak, ha nagyon izmos vagy, mert az izmok plusz kilókat adhatnak hozzá, ami magas BMI-t eredményezhet akkor is, ha nem vagy túlsúlyos. Ilyen esetekben a derékbőség jobb iránymutató lehet.

Miben tud segíteni az orvosod?

Ha túlsúlyos vagy elhízott vagy, keresd fel kezelőorvosodat, hogy javaslatokat kapj a biztonságos fogyáshoz és megtudd, van-e olyan kísérőbetegséged, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a fogyást, amíg nincs megfelelően kezelve.

Kezelőorvosod a következőkről kérdezhet:

  • ÉLETMÓDOD – különösen az étrendedre és a fizikai aktivitásod mértékére lesz kíváncsi, de azt is megkérdezi, hogy dohányzol-e, és mennyi alkoholt fogyasztasz.

  • OKOK FELDERÍTÉSE - az elhízás egyik lehetséges oka lehet, ha például gyógyszert szedsz, vagy olyan egészségügyi állapotod van, amely hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz.

A további kérdések és a teljes cikk IDE kattintva olvasható!

Szerző: Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász, endokrinológus-főorvos

Forrás: Intima.hu

You have no rights to post comments