artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Női lapozó című rovatunk legújabb cikkében egy olyan Berettyóújfaluból elszármazott hölgyet szeretnénk bemutatni, aki azt vallja, határozott célkitűzéssel, elszántsággal, szorgalommal és kellő önbizalommal bármit elérhetünk az életben. A legjobb bizonyíték erre ő maga, aki 5-7 évente megújul, új vállalkozásba kezd, és minden tevékenységében sikeres. Váradi Mónikát – Momót - sokan butikosként vagy fodrászként ismerik városunkban, csak kevesen tudják róla, hogy másfél éve ruhatervező, a VEIN márkanév megalkotója.

momo09Honnan jött az ötlet, hogy a fodrászat mellett ruhákat tervezz?

Akik ismernek, azok tudják, hogy mindig is érdekelt a divat, a stílus, a dizájn, az egyediség. Annak idején az elsők között nyitottam például Berettyóújfaluban prémium minőségű ruházati termékekből vállfás turkálót, majd márkás ruha outletet, ahol különleges, nem mindennapi ruhadarabokat lehetett vásárolni. Aztán lehetőségem nyílt egy gyermekkori álmom megvalósítására, és megtanulhattam a fodrász mesterséget, ahol szintén szükség van az egyénre szabott, stílusos "megoldásokra" és a kreativitásra.

204634466 511910506713218 6456275476472733867 nÍgy jutottam el több mint 2 éve Budapestre, Lakatos Márk divatiskolájába, ahol egy alapozó stylist képzésen vettem részt, melynek során nem csak szakmai tudást szereztem, hanem rengeteg megerősítést is kaptam afelől, hogy jó úton járok. 

Az elmúlt másfél év, a Covid időszaka egy nagyon termékeny és kreatív időszakot jelentett számomra, hiszen a kényszerű "bezártság" alatt el tudtam mélyülni a tervezésben, le tudtam tisztázni magamban mit akarok, és hogyan fogom ezt majd megvalósítani.

Sorra születtek meg a fejemben a kollekcióm egyes momo07darabjai, amiket azonnal papírra is vetettem, illetve megfogalmazódott bennem az is, hogy egy brandet szeretnék felépíteni, amely erőt, magabiztosságot sugall, kitűnve ezzel a piac hasonló termékei közül. Így esett a választásunk a párommal a VEIN márkanévre, aminek a jelentése véna, erezet, erő, magabiztosság, tehetség.

Amikor a járványhelyzet már lehetővé tette elindultam, hiszen a közvetlen környezetem már jól tudja, ha én a fejembe veszek valamit, akkor nincs megállás. Megkerestem azt az embert, aki a terveim alapján elkészítette a szabásmintát, és az általam gondosan kiválasztott anyagokból megvarrta a mintadarabokat. Ezután felkutattam egy szériázót, majd egy varrodát, ahol a kívánt mennyiségben, meghatározott időre elkészítik a modelljeimet.  

Sok időt és energiát fordítok a kapcsolati tőkém gyarapítására is, ennek köszönhető például az, hogy Péterfi Judit Tükör című műsorában már rendszeresen találkozhatnak a nézők a kollekcióm egyes darabjaival.

momo03210509962 4143515165735585 2125642579580916959 n

Mit tudhatunk a kollekciódról?

Én a letisztultság híve vagyok, az egyszerűen szép és elegáns dolgokat szeretem, ez meg is mutatkozik a kollekcióm minden egyes darabján. Ugyanakkor fontos számomra az egyediség és a kényelem, ezért olyan modelleket terveztem, amelyek az XS-estől a 2XL-es méretig mutatós, csinos, hordható ruhadarabok hétköznapi viseletként is, és ami nagyon fontos, hogy a modellek maximálisan kombinálhatók egymással. Tehát 3-4 darabból össze lehet állítani akár 12 szettet is.

A legnagyobb feladat az volt, hogyan találjam meg azokat a szakembereket, akik a kívánt időre a kívánt minőségben és elfogadható árban elkészítik a kollekciót. Most már értem, miért olyan magasak az egyedi tervezésű ruhák árai, és miért van az, hogy 1-1 tervezőnek 5-6 darabban kimerül a kollekciója.

momo04momo08

Hol tudjuk megnézni, megpróbálni, megvásárolni ezeket a ruhadarabokat?

Szeptemberben nyílik az első VEIN Showroom Buda szívében, ahol igazán nívós környezetben, egy 100 négyzetméteres polgári lakásban, az ünnepélyes megnyitót követően bejelentkezés után tudják majd megtekinteni a kollekciót az érdeklődők. Plusz meglepetésként az idelátogatók a párom és a saját festményeimből készült kiállítást is megtekinthetik.

Mi jelent neked értéket az életben?

momo05Értéket jelent például egy társ, akivel együtt tudok lüktetni, inspirálóan hat rám, és megteremti azt az érzelmi hátteret számomra, amelyben nyugodtan tudok alkotni. Szerencsés vagyok, mert a párom, Chris egy intellektuális ember, sok mindenben támogat, és mivel hasonló az érdeklődési körünk, jól kiegészítjük egymást.

Értékesnek tartom a szorgalmat, mert azt gondolom az a siker titka. Ha van egy célom, szorgalommal és kitartással bármit el tudok érni, ez már többször bebizonyosodott számomra.

Értékesnek tartom az őszinte, mély emberi kapcsolatokat, talán ez az egyik legfőbb oka annak, hogy havonta néhány napra hazajövök Berettyóújfaluba. Itt, a fodrász szalonomban jórészt olyan emberekkel találkozom, akiket régóta ismerek, és akikkel őszintén meg tudjuk beszélni az élet apró-cseprő dolgait. Köszönettel tartozom a berettyóújfalui embereknek, a vendégeimnek, a barátaimnak mindazért a sok szeretetért, odafigyelésért, őszinte érdeklődésért, amit kapok a mai napig. A fodrászatban a másik nagyon fontos dolog számomra, a pozitív visszajelzés. Hihetetlen erőt ad, amikor látom, hogy egy nőnek egy új frizurával visszaadjuk a fényt.

Értékesnek tartom, ha merjük vállalni önmagunkat, ha ismerjük a saját értékeinket és egészséges önbizalommal, önbecsüléssel rendelkezünk. Ehhez szeretném hozzásegíteni az ügyfeleimet mind a fodrász szalonomban, mind a kollekcióm darabjainak viselése során.

Keressék és kövessék a VEIN folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalát!

You have no rights to post comments