precizbanner

19osz

19karivirag

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

ZöldVáros Szerelempark

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. december 9. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lencseleves virslivel

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldbableves

Pásztortarhonya

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonaosz2019  

ablakállás

 

A Bihari Diabétesz Közhasznú Egyesület 1993 őszén hoztuk létre non-profit módon működő civil szervezetként. Fő bevételi forrásaink tagdíjak, támogató átutalások, pályázatokon elnyert pénzösszegek. Aktivistáink cukorbetegek, orvosok, gyógyszerészek, diétás nővérek.

Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórház Belgyógyászati osztálya Diabéteszes Szakrendelés háttérrel központi klubunk Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórházban működik. Itt tartunk kapcsolatot az országos központokkal (MACOSZ, Magyar Diabetes Társaság, stb.) Ide kapcsolódnak a régió településein működő klubok (Magyarhomorog, Nagyrábé, Püspökladány, Csökmő, Komádi, Bakonszeg, Biharnagybajom, Berekböszörmény).

Jelenlegi taglétszámunk 300 fő, de ez a szám folyamatosan nő. Átlagban havonként van olyan összejövetel ezekben a helységekben, melyek Berettyóújfaluból a diabetológus főorvos, diétás főnővér és az egyesületi elnök is részt vesz. A foglalkozásokat a helyi titkárok koordinálják. Témáink a cukorbetegek aktuális gondjait ölelik fel, a diéta, korszerű gyógykezelések, mozgás-fizikai aktivitás, stb. területén.

Célunk, hogy senki ne "kallódjon" el, a kialakított láncban minden beteg az aktuális állapotának megfelelő szinte kerüljön ellátásra. A területünkön elég sok az I-es típusú gyermek diabéteszes beteg. Ez irányban is tervezünk edukációs klubfoglalkozásokat a szövődmények elkerülését és életminőségük javítását célozva.

2015. november 10-én 14 órától tarjuk egyesületünk Diabétesz Világnapi rendezvényét.  A rendezvényen páciens edukációs célzattal előadásokat, ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést tervezzük.

Pap Sándor
elnök

Szóljon hozzá!