precizbanner

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Bihari Diabétesz Közhasznú Egyesület 1993 őszén hoztuk létre non-profit módon működő civil szervezetként. Fő bevételi forrásaink tagdíjak, támogató átutalások, pályázatokon elnyert pénzösszegek. Aktivistáink cukorbetegek, orvosok, gyógyszerészek, diétás nővérek.

Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórház Belgyógyászati osztálya Diabéteszes Szakrendelés háttérrel központi klubunk Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórházban működik. Itt tartunk kapcsolatot az országos központokkal (MACOSZ, Magyar Diabetes Társaság, stb.) Ide kapcsolódnak a régió településein működő klubok (Magyarhomorog, Nagyrábé, Püspökladány, Csökmő, Komádi, Bakonszeg, Biharnagybajom, Berekböszörmény).

Jelenlegi taglétszámunk 300 fő, de ez a szám folyamatosan nő. Átlagban havonként van olyan összejövetel ezekben a helységekben, melyek Berettyóújfaluból a diabetológus főorvos, diétás főnővér és az egyesületi elnök is részt vesz. A foglalkozásokat a helyi titkárok koordinálják. Témáink a cukorbetegek aktuális gondjait ölelik fel, a diéta, korszerű gyógykezelések, mozgás-fizikai aktivitás, stb. területén.

Célunk, hogy senki ne "kallódjon" el, a kialakított láncban minden beteg az aktuális állapotának megfelelő szinte kerüljön ellátásra. A területünkön elég sok az I-es típusú gyermek diabéteszes beteg. Ez irányban is tervezünk edukációs klubfoglalkozásokat a szövődmények elkerülését és életminőségük javítását célozva.

2015. november 10-én 14 órától tarjuk egyesületünk Diabétesz Világnapi rendezvényét.  A rendezvényen páciens edukációs célzattal előadásokat, ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést tervezzük.

Pap Sándor
elnök

Szóljon hozzá!