precizbanner

19osz

19karivirag

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

ZöldVáros Szerelempark

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. december 9. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lencseleves virslivel

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldbableves

Pásztortarhonya

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonaosz2019  

ablakállás

 

A Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár nagytermében népi gyógymódok előadást tartottak a MAG közösség gyógyítói, Nagy Csaba gyógymasszőr, csontkovács vezetésével 2014. szeptember 27-én, amelyről egy rövid összefoglalóban számolunk be olvasóinknak.

 

 

Az előadás résztvevői részletesen megismerkedhettek a Test-Lélek-Szelem hármasságának, az analógiás gondolkodás-és beszéd és környezettel való kapcsolat fontosságával, valamint az egyes betegségek valódi okaival.

Az előadást Nagy Csaba, gyógymasszőr, csontkovács tartotta, amelyhez csatlakozott a MAG közösség többi gyógyítója is: Szabó Attiláné, Kiss Katalin, Karácsony Marianna és Kiss Csaba.

A MAG olyan szerves rendszert próbál alkotni, amely a teremtett renddel való egységes együttélést alakít ki. A Monor melletti Magfalván, Géczy Gábor vezetésével a szerves társadalmi létet mintaként megvalósító falut hoztak létre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerves társadalom a teremett renddel, a természettel való együttélést jelenti. Az ember, mint teremtett lény azért van benne, hogy saját tudása szerint ápolja, gondozza és ő is teremtsen benne. A mai világunkban olyan tendencia uralkodik, ami a természettől való egyre fokozottabb elszakadás felé tart. Maga az egyes ember önmagában is egy egészet alkot. Minden betegség az egyénnek a természeti rendből való kiesését jelzi.

A test-lélek-szellem hármasságának egysége az ember egészségének az alapja és mindenkinek erre kellene törekednie. A megvalósulásához elengedhetetlen a természet rendje szerinti élet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon fontos a gyógynövények alkalmazása, fogyasztása, ezek régen a mindennapi étkezéssel, természetes úton kerültek be az emberek és állatok szervezetébe.

Az egyes szervek gyógyítására, méregtelenítésére alkalmazható növények hatásairól, alkalmazásukról fontos információkat adtak át az előadók, saját gyakorlati tapasztalatukat is megosztva a résztvevőkkel. A búzafű/búzafűlé, valamint a természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó krémek, olajok, elixírek és az almaecet gyógyító hatásaival is megismerkedhettek az előadáson résztvevők és ezeket ki is próbálhatták.

Az előadás során a táplálkozás fontosságával, mikéntjével, az évszakok ételeivel és azok fogyasztásával kapcsolatos információkat is megismerhették meg az érdeklődők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy ilyen komplex, több órás, sok hasznos információt nyújtó előadást jelen cikk keretében sajnos nem lehet átadni, mindez csak ízelítőül szolgált és arra, hogy felhívjuk a figyelmet a természettel való közös együttélés, gondolkodás fontosságára.

Azok, akik érdeklődnek a fenti témák, illetve a természetes gyógymódok, az egészség természetes módon való megőrzésével kapcsolatos tudás iránt, vagy maguk is szeretnének népi gyógyászatot tanulni, keressék bátran az alábbi gyógyítókat elérhetőségükön:

Nagy Csaba: 0630/518-098

Karácsony Marianna: 0620/276-7713

Szóljon hozzá!