precizbanner

19osz

19karivirag

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

ZöldVáros Szerelempark

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. december 9. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lencseleves virslivel

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldbableves

Pásztortarhonya

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonaosz2019  

ablakállás

 

Az ember, mint az Univerzum gyermeke, nem csak fizikai, anyagi minőség, hanem egy energia rendszer, melyen keresztül képes energetikai kapcsolatot létesíteni a környező, körülötte lévő egyéb energiákkal is. Minden energia! Minden rezeg, rezonál, ebben az energia tengerben éljük az életünket, létezünk. A Kozmoszból illetve a Föld energiáiból áll össze a saját energia rendszerünk. Ismerjük meg tehát ezeket az energiákat!

 

Az emberi test energetikai rendszere

 

Az Aura

Világegyetemünkben minden rezgésekből áll. Minden atom és minden elemi részecske, még a tulajdon gondolataink és tudatunk is rezgésekből épül fel. Úgy határozhatjuk meg az aurát, mint rezgést, amely minden anyagi tárgyat körülölel, lényegében egy energetikai mágneses mező.

Az élettelen tárgyak (kövek, kristályok, víz) körül lévő aura alapjában véve állandó, míg az élő dolgok (emberek, növények) körül lévő aura idővel változik, néha meglehetősen gyorsan.

Az auránk egyfajta spirituális kézjegy. Ha valakinek világos és tiszta aurája van, biztosak lehetünk benne, hogy az illető jó szándékú és spirituálisan fejlett, még akkor is, ha szerény és nincs  ennek tudatában. Ugyanakkor, ha egy embernek szürke vagy sötét az aurája, biztosra vehetjük, hogy tisztátalan szándékai vannak, még ha ékesszólónak, műveltnek vagy jó kiállásúnak tűnik is az illető.

Az aura egy energia burok, az ember és környezet közötti rezgések átvitelében játszik fontos szerepet.

Az aurának hét– egymástól jól elkülöníthető – rétege van:

Magyar megnevezés

Keleti megnevezés

Szín

Távolság a testtől

Energiatest

Étertest

Kék

Testtel azonos méretű

Érzelmi test

Asztráltest

Színes foltok a test körül

2,5-7,5 cm

Gondolattest

Mentáltest

Sárga

7,5-20 cm

Kapcsolatszálak teste

Intuitívtest

Rózsaszín

20-30 cm

Lélektest

Hangtest

Üres tér burok

30-60 cm

Mennyei test

Fénytest

Fény

60-85 cm

Szellemszint

Egyek vagyunk a teremtővel

Leírhatatlan gyönyörűség, fehér

 

 

Első auraréteg az ún. Étertest, amely pár cm vastag, kékesfehér színű energiavonalakból áll, ezek alakítják ki és tartják össze a fizikai test  anyagát. Ehhez a szinthez kapcsolódik a fizikai érzetek, fájdalom, öröm, élni akarás a test autonóm működése.

Második auraréteg az érzelmi test.  Az érzésekkel áll kapcsolatban, általában 2,5-8 cm vastag. Itt nyilvánulnak meg érzéseink,  itt zajlik érzelmi életünk. Tisztasága vagy foltossága érzelmeinktől függ. Tiszta érzelmek esetén ragyogó, éles. Az indulatosság, a rosszindulatú érzések foltossá, piszkossá, vékonnyá teszik ezt az auraréteget. A réteg a szivárvány minden színét tartalmazza.

Harmadik auraréteg a mentális test. A gondolatok és a mentális folyamatok, a lineáris gondolkodás valamint az ember egészségével kapcsolatos információkat tartalmazza. A réteg a fej és a váll körül sugárzó sárga fényként jelentkezik, mely végigmegy a test körül. Vastagsága 8 cm-20 cm-ig terjedhet. Ez a réteg a tiszta világos gondolatainktól sugárzó rétegként kell hogy megjelenjen.

Negyedik aurarétegben is érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb, kapcsolati szinten. Nem a gyorsan múló vágyak, hanem tartós, mély érzések helye. Az egész emberiséget átfogó szeretetünk itt jelenik meg. A sixtusi réteg az összekötő réteg a fizikai és a szellemi síkok között.

Az Ötödik auraréteg a lélektest. Magasabb rendű akarattal van összefüggésben, itt a cselekedeteinkért való felelősségvállalás szintje helyezkedik el.

Hatodik auraréteg a felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben, a minden életet átölelő, minden élő védelmének és gondoskodásának szintje.

Hetedik aurarétegben az isteni tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között. A gyógyítók innen kérik és kapják a gyógyításhoz szükséges energiákat.

Az aurát látni tanulás és gyakorlás kérdése. A kisgyerekek - 5 éves korig - természetes módon látják az aurát. A csecsemők gyakran néznek az előttük lévő ember fölé. Ha nem tetszik nekik a fej feletti aura színe, vagy ha ez a szín nagyon különbözik a szülei aurájának a színétől, sírni kezdenek, mindegy, hogy mennyire mosolyog is az illető.

Az aurában gondolati tartalmak jelennek meg. Bármilyen negatív érzés: félelem, gyűlölet, irigység, féltékenység vagy aggodalom azonnal csökkentik, tompítják az aura energiáját, megváltoztatja színét és nagyságát. Ha ezek a negatív dolgok huzamosan jelen vannak az aurában, előbb-utóbb áttevődhetnek testi szintre és különböző betegségeket indíthatnak el. Ugyanilyen megbetegítő tényező lehet a helytelen táplálkozás és a káros földsugárzások is (pl. vízér, hartmann-zónák). Ezekről és az ember energetikai rendszerének tisztításáról, karbantartásáról egy későbbi cikkben részletesen is kitérünk.

Az energia „csokrok”, azaz a csakrák

A csakra szó forgást, pörgést jelent. Ezek energiaközpontok, melyek szintén a fizikai testen kívül helyezkednek el, rajtuk keresztül energia felvétel és leadás történik. A csakrák tulajdonképpen energiakapuk, olyan – körülbelül tizenöt centiméter átmérőjű – pontok, amelyeken keresztül az energia belép a testünkbe. Tölcsér szerű képződmények, melyek ha zárva vannak, az energia áramlása akadályokba ütközik. Ha tartósan zárva van bármelyik csakra, az ahhoz tartozó szervek energiahiányosak lesznek és előbb-utóbb megbetegedhetnek.

Hét fő csakránk van, ezek közül a fejtető(korona)- és a gyökércsakra magában, míg a többiek párban - elöl és hátul-  helyezkednek el, valamint huszonegy kiscsakra. Ezek az aurarétegek között úgy helyezkednek el, mint egy-egy összecsukható pohár.

Csakra

Szín

Belső elválasztású mirigy

Gyökér

Vörös, piros

Petefészek

Köldök

Narancs

Mellékvese

Lép, napfonat

Sárga

Hasnyálmirigy

Szív

Zöld

Csecsemőmirigy

Torok

Kék

Pajzsmirigy

Harmadik szem (homlok)

Viola, Indigókék

Hipofízis

Korona (fejtető)

Fehér, Lila

Tobozmirigy

 

A csakrák neve megadja a testbe való energia belépés helyét. Az ember nem csak a kozmoszból jut energiához, hanem a levegőből a tüdőn keresztül, valamint a táplálékokból a tápcsatornán át. Ezek az energiák hordozzák az üzeneteket, illetve információkat az ember felé (ezért is nagyon fontos, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk, mert az élelmiszerekben nemcsak az ismert fehérjék, vitaminok, nyomelemek találhatók, hanem fontos információk is számunkra).

A kozmoszból érkező energiákat, amelyek a csakrákon keresztül lépnek be testünkbe, belső elválasztású mirigyek alakítják át a szervezet számára értelmezhető, hasznosítható hormonokká. Minél több energiát áramoltatunk magunkon keresztül, annál egészségesebbek vagyunk. Személyiségünk tisztításán és fejlesztésén folyamatosan munkálkodnunk kell. A spirituális tisztítómunka következménye lesz a csakrák – így a harmadik és negyedik szem – megnyílása is.

Csakrákhoz köthető területek és zavarok:

 1. Gyökércsakra:
 • Területei: biztonság, pénzügyek, karrier, otthon, fizikai szükségletek, túlélési ösztönök, munka, energia, aktivitás
 • Zavarok: lustaság, aranyér, bélgyulladás, hasmenés, gerinczavarok, hideg végtagok
 1. Köldökcsakra (szakrális csakra, szexcsakra):
 • Területei: fizikai örömök, vágyak, élvezetek, káros szenvedélyek, a test
 • Zavarok: testünk folyadékháztartása, bélgörcs, felfúvódás, hajhullás, hízás, termelékenységi zavarok, hereproblémák, impotencia, méhproblémák, mellbetegségek, petefészekciszta, identitászavarok, orgazmus-zavarok
 1. Napfonat csakra:
 • Területei: erő, hatalom, irányítás, kontroll, belső hit, önérvényesítés
 • Zavarok: aggodalomra, félelemre, szorongásra visszavezethető zavarok, emésztés, felületes légzés, cukorbetegség, gyomorégés, gyomorfekély, májbetegségek
 1. Szívcsakra:
 • Területei: emberi kapcsolatok, család, szeretet, megbocsátás, együttérzés, egység
 • Zavarok: immunrendszerrel és vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, szívbetegségek
 1. Torokcsakra:
 • Területei: kommunikáció, igazmondás, szükségletek kielégítésének kérése
 • Zavarok: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség
 1. Harmadik szem:
 • Területei: jövő, múlt, intuíció, szellemi lényekben való hit, tisztánlátás
 • Zavarok: folyamatosan visszatérő fejfájás, látászavarok, kancsalság, kötőhártya-gyulladás
 1. Koronacsakra:
 • Területei: vallás vagy spiritualitás, isteni vezettetés, bizalom, tisztánérzékelés
 • Zavarok: lelki és pszichés megbetegedések, személyiségváltozások, parkinson-kór, alzheimer-kór, depresszió, epilepszia

Az aura és a csakrák kapcsolata

A hét auraburok szoros kapcsolatban áll a hét csakránkkal, szervezetünk fő energia belépési helyeivel. A kozmoszt és a vegetatív testet összekapcsoló hét csakra – ahogy arról korábban már volt szó – hét belső elválasztású mirigyet táplál (ezek a mirigyek felelősek a hormonális szabályozásért).

Amennyiben egy csakra energiaellátása sérül, abban az esetben a hozzá tartozó belső elválasztású mirigy működésében is zavar keletkezik, amit a szervezet megbetegedéssel jelez. A csakrák spirálisan kapják az energiát. Ha ez a spirális tér egy standard mágneses mezőbe – például földsugárzásba – kerül, bizonyos idő után sérül, illetve leáll, így a kozmikus energia nem tud bejutni a szervezetbe, ekkor jelentkezik a testben a betegség (hasnyálmirigy sérülése például cukorbetegséghez, mellékvese sérülése allergiához vezethet). A csakrákat természetesen nemcsak káros földsugárzások állíthatják le, hanem negatív gondolatok érzések is.

A meridiánok rendszere, azaz az energia csatornáink rendszere

Az auránkon és csakráinkon át testünkbe kerülő energia a meridiánjainkon, vagyis az energia csatornáinkon átáramlik a szerveinkhez. Tehát ezek az energia csatornák az energia áramlásának színterei. Az egészség keleti fogalma az életerők, az életenergiák szabad áramlása. A betegség ezen energiák megrekedése és elakadása. A meridiánok energia áramlásának zavara legalább két szervben okoz problémát, az egyikben hiányt, a másikban többletet. Így egy tünet mindig jelzés az energetikai állapotunkról, ezért a gyógyítás nem a tünetekre irányul, hanem energetikai egyensúlyt igyekszik teremteni (pl. akupunktúra, akupresszúra, reflexológia).

A testünkbe 12 fő és két központi meridián található. A két központi meridiánon vannak a csakrák, míg a 12 meridiánhoz kb. 310 pont kapcsolódik, amelyeken keresztül hatni tudunk működésükre, az energia áramlására.

A fő meridiánok energia áramlása szakaszos, kb. 2 óránként vándorol át egy-egy meridiánba. Ezt a ciklikusságot tükrözi a szervóra is.

Az egyes meridiánokról, a szervóra működéséről és az ehhez kapcsolódó egészségvédelmi tanácsokról a következő részben olvashatnak részletesen.

Ne feledjék: „Az ember legjobb orvosa önmaga!”

eZoLa

/A cikk megírásában, összeállítsában a következő források is segítséget (szöveg, illetve kép) nyújtottak: Kovács-Magyar András: Nagy Táltoskönyv, egeszsegbuborek.hu, agape-anna.blogspot.hu, misztikakincs.hu, sites.google.com/site/balazsrozalia, továbbá külföldi oldalak./

Szóljon hozzá!