artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Flickr.com

Télen sokszor egyoldalúvá válik az étkezésünk, ezért gyakran panaszkodunk levertségre, egyhangúságra, akár depresszióra is. Újabb kutatások szerint, ha rendszerese fogyasztunk gombát a hideg téli napokon, szervezetünk megkapja a szükséges tápanyagkészletet, így elkerülhetjük a téli depressziót is.

A gomba nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, feltölti szervezetünket, egyensúlyban tart, és növeli az energiaszintet, így a rák különböző típusait is elkerülhetjük. Ezen túl pedig változatossá tehetjük táplálkozásunkat.

A téli depresszió nagyrészt a napfény hiányának következtében alakul ki. A D-vitamin elengedhetetlen a boldogságszintünk megtartásához is, a gombában pedig nagyon sok D-vitamin található. Ezenkívül pedig sok benne az szelén, és magas az antioxidáns tartalma is, így serkenti az immunrendszer működését, segít elkerülni a különböző betegségeket. A szelén segítségünkre van a rák elleni küzdelemben, és segít, hogy a szervezetünkből hatékonyan kiürüljön a higany és más káros nehézfém.

A vegetáriánusok és azok akik kevesebb húst fogyasztanak, egyenek minél több gombát. Sok benne a B-vitamin és a kálium, segít megőrizni a szívünk egészségét is.

A gombát már a történelem előtti időszakban egészséges élelmiszernek tartották. Az ókori Egyiptomban úgy tudták, hogy a gomba az örök fiatalság és halhatatlanság elixírje. Meg voltak győződve róla, hogy a gomba emberfeletti tulajdonságokkal rendelkezik.

Fogyasszunk minél több gombát, főleg a téli időszakban, nagyon finoman és változatosan el lehet készíteni.

Forrás: twice.hu

You have no rights to post comments