precizbanner

gafem02

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

trendybanner19

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. augusztus 22. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült csirkecomb fűszeres bulgurral, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Káposztás kocka

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Szent Márton Patika 5 fős lelkes kis csapata elindult a Richter Anna Díj pályázaton, ÉLETMÓDVÁLTÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE című projektjükkel. A beérkező 200 pályázat közül bekerültek a 12 legjobb közé, most közönségszavazás dönt, melyik csapat kapja meg ötlete megvalósításához a 4 millió forintos támogatást Ha sikerül a nyertesek közé kerülniük, a Richter Anna Díj segítségével 7 hónapon keresztül különféle programok segítségével ismertetik meg Berettyóújfalu és vonzáskörzete lakóival az életmódváltás lépcsőfokait. Ismerjük meg őket és SZAVAZZUNK BERETTYÓÚJFALU CSAPATÁRA!

Ha valamit rendszeresen gyakorolnak, az szokássá válik - vallják a csapat tagjai. Berettyóújfalu csoda patikájában nem csak a gyógyításra, de a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az egészséges életmód, rendszeres mozgás, megfontolt étkezés lehet az első lépés a hosszú boldog élethez. A Lépésről Lépésre csapata már tudja, hogy apró változtatásokkal is nagy dolgokra lehetünk képesek, és ezt a tudást készek átadni a körülöttük élőknek is.

Megkértük a  csapat tagjait, mutatkozzanak be néhány szóban olvasóinknak.

 • Borsos Gizella vagyok, 1960-ban születtem. Gyógyszer technológus szakgyógyszerészként végzem munkám hivatásszerűen 1993-tól a Szent Márton Patikában, mint vezető. Fontosnak tartom a prevenciót, a betegségek megelőzését. 10 éve pedig szívügyem az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és a mozgás. Magam is életmódot váltottam, „nekem a kertem a fitnesztermem”. Azért, hogy a tudásomat e területen fejlesszem, elvégeztem a diétás szakács, és az élelmezés vezetői tanfolyamot is. Így, mint egészségügyi és gasztronómiai élelmezés vezetői szakember, többet tudok segíteni a hozzám forduló betegeknek.
 • Csetreki Jánosné vagyok, 1960-ban születtem. Gyógyszertári asszisztens és szociálpedagógus végzettségem Az életem során gyógyszertárban és a segítő szakmában dolgoztam, mint rehabilitációs mentor. 2011-2013 között a városi önkormányzat „Kiútkereső” projektjében projektvezető voltam. Jelenleg a Szent Márton Patikában dolgozom. Motiváció: Mivel mozgássérült vagyok és a segítő szakma is közel áll hozzám, szívügyemnek tekintem, hogy embertársaimnak, közöttük a sérült személyeknek is tudjak segíteni a projekt keretében, életvitelük javításában.
 • Gál Tiborné vagyok, 1969-ben születtem. Jelenleg gyógyszerkiadó szakasszisztensként dolgozom a Szent Márton Patikában. Dolgoztam óvodában is, ott megtanultam, hogy már kicsi gyermekkorban el kell kezdeni az egészséges életmód kialakítását. Motiváció: A patikában a sok betegséget megismerve, szeretnék tenni az emberek egészségéért nem csak gyógyszerekkel.
 • Perei Gizella Sarolta vagyok, 1987-ben születtem. Jelenleg a Szent Márton Patikában dolgozom, mint gyógyszerkiadó szakasszisztens. Kozmetikus végzettségem is van, így hatékonyan tudok a programban segíteni a natúr kozmetikumok és a gyógynövények használatában. Motiváció: Az egészséges életmód kialakítását én is fontosnak tartom, így tanácsaimmal, ötleteimmel sokat tehetek az emberekért.
 • Perei Dorottya Klára vagyok, 1990-ben születtem. Jelenleg a berettyóújfalui kórházban dolgozom ápolónőként és most végzem a sürgősségi szakápolói képzést. Gyógyszertári asszisztensi képesítésem is van. Munkám során szembesülök a sok betegséggel, melyek úgy érzem részben megelőzhetőek lehettek volna egészséges életmóddal. Motiváció: Tenni az emberekért a szemléletváltás kialakításában, jobb egészségi állapotukért.

lepesrol lepesre1lepesrol lepesre2

A csapat bemutatkozó kisfilmje:

Tervezett programok:

 • Egészségnap szervezése, ahol szűréseket végzünk a Diabétesz Egyesület segítségével. Felhívjuk a figyelmet a szűrések fontosságára. A rendezvényre a Csigaházban kerül sor.
 • A programok között szerepel egy „gyógynövény túra” is, amikor az utunkba kerülő gyógynövényeket felismerhetjük fitoterapeuta túravezetővel. Életmód tanácsadó segítségével a gyógynövényeket megtanuljuk beilleszteni az egészséges táplálkozásba.
 • A mozgás fontosságának kiemelése. Kerékpártúrát és közben a környezetünkben megtalálható gyógynövények gyűjtését, hatásainak átbeszélését tervezzük.
 • Tanulj meg egészségesen főzni! Várjuk a fiatal hölgyeket is a csapatba. Egyszerű és egészséges ételeket készítünk dietetikus által összeállított receptek alapján. Tervezünk közös főzéseket, idősebbektől megtanulni a kovász készítését, a kenyérsütés rejtelmeit. Emellett új ízeket is megismerünk. Nagyon fontos a helyes táplálkozás az egészség megőrzése érdekében, illetve a fűszernövények használata a mindennapokban.
 • Mivel hölgyek vagyunk, fontosnak tartjuk a natúr kozmetikumok használatát és közösen fogunk is készíteni ilyen termékeket saját használatunkra.
 • A program utolsó lépéseként összefoglaljuk az elmúlt hónapok tapasztalatait. Ismereteinket bővítettük az egészséges táplálkozás, gyógynövények, fűszernövények és a natúr kozmetikumok terén. Kiemeltük a mozgás fontosságát is, kinek-kinek egyénre szabottan. Ezen ismereteket a gyakorlatba is átültetjük. Szokássá fog válni a saját magunkra való odafigyelés. A mindennapi életvitelben és családunk, ismerőseink körében is átadjuk ismereteinket.

Igyekszünk, hogy a programban résztvevők  minél több segítséget és inspirációt kapjanak az életmódjukkal kapcsolatos szemléletváltáshoz.

A projekthez a következő partner szervezetek kapcsolódnak:
 • Bihari Diabétesz Egyesület helyi szervezete
 • Berettyószentmártonért Egyesület "Csigaház" fogyatékosok és pszichiátriai betegek nappali ellátó intézménye
 • Bihari Szociális Szolgáltató Központ - Idősek Klubja Mezősas
 • Bella Costa Étterem Berettyóújfalu
 • Berettyóújfalui Hagyományörző Önkéntes Tüzoltó Egyesület 

Szavazni az alábbi hivatkozáson keresztül lehet február 28-ig:

https://www.richterannadij.hu/index.php/index.php/2019/2019-dontosok-11

A szavazás menete: 

 • E-mail cím szükséges hozzá!
 • Amikor leadta szavazatát, e-mail-ben kap egy visszaigazolást, amivel érvényesítheti szavazatot.
 • FONTOS! Ha az e-mail-ben kapott linkre nem kattint, akkor a szavazás sajnos érvénytelen!

Hálás köszönet minden szavazatért!

Szóljon hozzá!