artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 5. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Cukorborsóleves

Sertésszelet óvári módra párolt rizzsel, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Az államtitkár a TÁMOP pályázat keretén belül megvalósuló projektet a felzárkóztatási programok zászlóshajójának nevezte, kiemelve komplexitását, ugyanis 29 bihari településen a gyerekek születésétől, egészen 18 éves korukig átívelő, több területet is érintő feladatok megvalósításáról van szó.

Az „Esélyt a bihari gyermekeknek” című projektet Csörszné Bagdi Ildikó projektmenedzser mutatta be. A tájékoztatóból kiderült, a program 29 település bevonásával, 599.999.964 Ft-os összköltséggel, 100%-os támogatási intenzitással 2013. március 1. és 2015. február 28. között kerül megvalósításra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Programban érintett területek: korai képességgondozás, közoktatás, egészségügy, szociális és gyermekjóléti szolgáltatások, foglalkoztatás, helyi gazdaságfejlesztés, közösségi tevékenység, helyi kisebbségekkel végzett munka, információs társadalom, ifjúság, civil szféra.

A program keretében Biharkeresztesen a legkisebb gyerekek (0-3/5 éves) és szüleik fogadására Biztos kezdet gyerekházat alakítanak ki, Komádiban pedig közösségi házat, ahol a városban élő családokat várják majd rendszeres programokkal. Az épületeket az önkormányzatok bocsátották ingyenesen a projekt rendelkezésére.

 

 

 

 

 

 

 

A többi településen - együttműködve a gyerekház, illetve a közösségi ház tevékenységével - szakmai-pedagógiai programokkal, informatikai képzéssel, közösségi terek biztosításával segítik a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok felzárkóztatását.

Komplexitását az adja, hogy minden, célcsoportot érintő szakterületen történnek programok, a megvalósításban részt vevő szakemberek szakmaközi hálózatokat alakítanak és együttműködnek. Így biztosított a párhuzamosságok elkerülése, a programelemek egymást erősítő hatása, a szakemberek közötti párbeszéd szükségessége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt megvalósításában, munkaviszonyban, főállásban 26 főt, munkaviszonyban, részmunkaidőben 19 főt, megbízási, vállalkozási jogviszonyban közel 400 főt tudnak foglalkoztatni.

Kovács Zoltán államtitkár beszéde Berettyóújfaluban (Forrás: www.kormany.hu):

You have no rights to post comments