artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az egy évvel korábbinál 27 százalékkal magasabb, 5,5 milliárd dollár bevételt ért el a második negyedévben a Booking.com. A vállalat azonban továbbra is tartozik magyar szállásadóknak.

5,5 milliárd dollár bevételt ért el a Booking Holdings Inc. 2023-as pénzügyi évének második negyedévében, ami 27 százalékos növekedést jelent az előző évi hasonló időszakhoz képest – jelentette a vállalat augusztus 3-án.

Az utazási foglalásokból származó bruttó bevétel (az ügyfelek által lefoglalt, lemondások nélkül számított érték) 15 százalékkal volt magasabb az előző év hasonló időszakához képest, és elérte a 39,7 milliárd dollárt. A lefoglalt éjszakák száma 9 százalékkal nőtt. A nettó nyereség 1,3 milliárd dollár volt, ami 51 százalékos növekedést jelent.

Az egy hígított törzsrészvényre jutó nettó nyereség 34,89 dollár volt, ami 66 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Glenn Fogel, a Booking.com vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy számításaik szerint júliusban 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, ennek alapján a nyári utazási szezonra rekordbevételekre számítanak. Mint elmondta, több fontos, az üzleti tevékenységük hosszú távú megerősítését szolgáló kezdeményezésük kapcsán előrelépés történt, ilyenek például a mesterséges intelligencia integrálása az ajánlataikba, vagy az alternatív szálláshelyek számának növekedése.

Továbbra is tartozik a Booking a szállásadóknak

A fenti számok cáfolják azokat a korábban lábra kapott híreszteléseket, miszerint a Booking.com anyagi nehézségei állnának amögött, hogy nagy összegek nem érkeztek meg a nemzetközi foglalási oldalt használó szállásadók zsebébe az elmúlt hetekben. Az első fél éve eredményei ennek pont azt ellenkezőjét mutatják: kifejezetten jó pénzügyi helyzetben van a vállalat.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Booking.com a számlázási rendszerének karbantartásával indokolta, hogy csúszik a kifizetésekkel. A nyilatkozatok alapján a probléma érintettjei elsősorban a néhány szobával rendelkező, a Bookinggal közvetlen kapcsolatban álló egyéni szállásadók. A foglalási oldal többször módosította a kifizetésekre tett ígéretét, végül tetemes késéssel, július legvégén elkezdte utalni a szállásadóknak járó díjakat. Mindazonáltal továbbra is vannak olyan magyar szállásadók, akik már több mint egy hónapja nem jutnak a pénzükhöz. A pécsi Grey Suites Apartmanház üzemeltetőjének a vállalat körülbelül ötmillió forinttal tartozik – számolt be róla ATV Híradója.

(Nyitó kép: 123rf.com)

You have no rights to post comments