artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Berettyóújfalu hazánk egyik feltörekvő turisztikai desztinációja, többek között itt működik Magyarország legújabb gyógyfürdője, de az idei nyáron megnyitott a Bihar Termálliget kemping is. Az ide érkező Vendégek a gyógyfürdő szolgáltatásai mellett számos kulturális és gasztronómiai programban is részt vehetnek, az idei ősz kifejezetten mozgalmasnak ígérkezik.

2024. szeptember 7-én berettyóújfalui és bihari baráti társaságok, a környékbeli települések mérettetik meg gasztronómiai tudásukat a Tájak, házak, ízek fesztiválon.

Habár a strandszezonnak vége, a Bihar Termálligetben az ősszel is számos programmal várják a feltöltődni vágyókat. Az Európai Sporthét keretében idén is megszervezik a 24 órás úszástt, melyen környékbeli iskolák, sportegyesületek, közéleti szereplők vállalják, hogy egy teljes napon keresztül folyamatosan úszik valaki a gyógyfürdő uszodájában. A sportrendezvény szeptember 27-én kezdődik és szeptember 28-án reggel ér véget.

24orasuszas

Szeptember 28-án pedig már a Bihari Mézes Napra is érdemes ellátogatni, hiszen a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő szakmai találkozón a Bihari Mézlovagrend felvonulásán túl méz- és eszközvásár is lesz a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

Október első hétvégéjén a Bihar Termálliget is csatlakozik a Magyar Fürdőszövetség országos rendezvényéhez, így a szezonnyitó Szaunázók hétvégéjén Berettyóújfaluban is lehet majd hódolni a szaunaprogramoknak.

bihartermalliget

Október 11-12-én kerül megrendezésre huszonhatodik alkalommal a Bihari Számadó Napok kiállítás és vásár, ahol helyi és környékbeli vállalkozások mutatkoznak be a városi sportcsarnokban. A következő héten ünnepli ötvenedik születésnapját a Bihari Múzeum is, mely szakmai programokkal várja az érdeklődőket.

25 Bihari Szamado Napok68

You have no rights to post comments